MÜFTÜ BÜYÜK’TEN DOĞUTÜRK’E ZİYARET

Tortum’da yaptığı başarılı çalışmalarla dikkat çeken müftü Celal Büyük, DOĞUTÜRK’ü ziyaret etti.

25 Ekim 2013 Cuma 23:01
MÜFTÜ BÜYÜK’TEN DOĞUTÜRK’E ZİYARET
Beraberinde Tortum İhsaniye Camii İmam Hatibi İsmail Gülli ve müftülük veri hazırlama memurlarından Ömer Daştan ile birlikte DOĞUTÜRK’ü ziyaret eden Büyük, gazetemiz yöneticilerine çalışmalarını anlattı.
2009 yılında ilçede göreve başladığını hatırlatan Tortum Müftüsü Celal Büyük, göreve başladığında ilçede iki kuran kursu bulunduğunu ve gelinen noktada bu sayının 16’ya çıkarıldığını belirtti.
Kadınların ve çocukların dini eğitimlerine büyük önem verdiklerinin altını çizen Büyük, ilçedeki camileri dini eğitim merkezi haline getirdiklerini vurguladı. İlçedeki 15 kahvehaneye de kütüphane kurarak, kıraathaneye çevirdiklerine dikkat çeken Müftü Celal Büyük, ilçede dini eğitime büyük önem verdiklerini ve yaptıkları çalışmalardan çok güzel geri dönüşler  aldıklarına işaret etti.
Yaz döneminde 46 ayrı noktada kuran kursu açtıklarını da ifade eden Müftü Celal Büyük, “Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde bayanlara ve gençlere ‘Evlilik Öncesi Aile Eğitimi’ semineri düzenledik. İlçe halkının kurban ibadetini gerçekleştirirken nelere dikkat etmesi gerektiği ve merak ettiği tüm konuların yer aldığı Kurban Rehberi hazırlanarak ücretsiz dağıttık. Bunların yanında eğitim seminerlerine önemli gün ve gecelere özel bir önem vererek çeşitli etkinlikler düzenliyoruz.” dedi.
Gazetemiz yetkilileri de, Tortum Müftülüğü başarılı ve özverili  çalışmalarından dolayı kutlayarak, Tortum Müftülüğü’nün olağanüstü gayret ve çabalarıyla birbirinden güzel ve anlamlı etkinliklerin altına imza attığını söylediler.
Yetkilililer, nazik ziyaretlerinden dolayı Müftü Celal Büyük ve beraberindekilere teşekkür ettiler.
Müftü Büyük, gazetemiz yöneticilerine Kuranı Kerim ve İslam İlmihali hediye etti.

Editör

Son Güncelleme: 25.10.2013 23:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.