MİLLİ KAYAKÇI ANTRENMANDA HAYATINI KAYBETTİ

Erzurum Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman yapan milli kayakçı Aslı Nemutlu (17), düşme sonucu ağır yaralı olarak kaldırıldığı Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

12 Ocak 2012 Perşembe 14:58
MİLLİ KAYAKÇI ANTRENMANDA HAYATINI KAYBETTİ
Edinilen bilgiye göre, Konaklı Kayak Merkezi'nde meydana gelen olayda Alp disiplini kayak yarışmaları için Erzurum'a gelen Kayak Milli Takımı sporcuları hazırlık antrenmanı için piste çıktı. Kayakçılardan İstanbul'da öğrenci olan Aslı Nemutlu pistte kayarken, ayağından kayak çıktı. Dengesini kaybederek metrelerce sürüklenen ve ağır yaralanan Aslı Nemutlu, ağır yaralı olarak Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Nemutlu, burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını
kaybetti.

ASLI NEMUTLU'NUN KAYAK KARİYERİ
3 yaşından beri kayan Aslı, 2004 yılında Alev Kayak takımına alınarak ilk yarış deneyimini yaşadı ve yarışmaya hobi olarak başladı. 2005 yılında, minikler kategorisinde, Uludağ'da yapılan İstanbul İl Birinciliği Yarışmaları'nda Büyük Slalom'da 2., Slalom'da 3. oldu. 2005 yılında A grubu yarışmalarında, Erciyes'te Slalom'da 2., Büyük Slalom'da 6. oldu. 2006 yılından itibaren kayak Aslı için daha önemli bir uğraşı haline geldi ve profosyonel olarak yarışmaya başladı. 2006 yılında, Çocuk 1 kategorisinde, Uludağ'da, İstanbul İl Birinciliği'nde Büyük Slalom'da 3, Slalom'da 4. oldu. 2006 yılında Erciyes'te yapılan A grubu yarışmalarında, Büyük Slalom'da 4. , Slalom'da 2. oldu. Bu yarıştan sonra 2006 yılında, Uludağ'da yapılan Türkiye Şampiyonasında, Slalom'da 6., Büyük Slalom'da 4. , Çocuk 1 kategorisinde , Büyük Slalom'da ve Slalom'da İstanbul 1. oldu. Uludağ'da yapılan 1.Etap yarışlarında Büyük Slalom ve Slalom'da 3. oldu. Palandöken'de yapılan 2. Etap yarışlarında Büyük Slalom'da 1. oldu. Uludağ'da yapılan Türkiye Şampiyonası'na katıldıktan sonra Uluslararası Çocuk Kupası yarışmalarının iptali nedeniyle milli takıma çağrılmadı.
Daha sonra yaptığı dereceler sonucunda Milli Takıma girmeye hak kazanan Aslı Nemutlu, Uludağ'da yapılan Uluslararası Çocuk Kupası'nda Türkiye'yi temsil etti. 2007 yılında Uludağ'da yapılan İstanbul İl Birinciliği'nde Slalom'da Türkiye 3. oldu. 2008 yılı OKS yılı olduğu için kayakta çok fazla başarı elde edemeyen Aslı Nemutlu, 2008 yılında Uludağda yapılan İstanbul İl Birinciliği'nde, çocuk 2 kategorisinde slalom'da 4., Büyük slalom'da 5. oldu. Erzurum'da yapılan , 2. Etap yarışmalarında slalom'da 4. oldu.
Alev'den mezun olup St. Joseph'i kazanınca, Fidan Hoca Race Team'le çalışmaya başladı.
2009 yılında, Uludağ'da yapılan İstanbul İl Birinciliği'nde, Çocuk 2 kategorisinde, Büyük Salom'da ve Slalom'da İstanbul 2. oldu. Etap yarışmalarından sonra Türkiye Şampiyonası'na katıldı. Daha sonra milli takıma çağrıldı ve Uluslar arası Çocuk Kupası'nda yarıştı.
2010 yılında, Palandöken'de yapılan 1. Etap yarışlarında, Gençler kategorisinde Slalom'da 4. , Büyük Slalom'da 6. oldu. Yine Palandöken'de yapılan 2. Etap yarışında Büyük Slalom'da 5. oldu. Palandöken'de yapılan Türkiye Şampiyonasın'da Slalom'da Türkiye 4. sü oldu. Bu yarışmalardan sonra tekrar milli takıma çağrılmıştı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.