MİLLİ BOKSÖR, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Kanser hastalığına yenik düşerek hayatını kaybeden Türkiye Şampiyonu Milli Boksör Mehmet Ali Uçar, son yolculuğuna uğurlandı.

11 Temmuz 2013 Perşembe 16:36
MİLLİ BOKSÖR, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Türkiye Şampiyonu olan Milli Boksör Mehmet Ali Uçar, uzun süredir tedavi gördüğü hastalığa yenik düşerek vefat etti. 15 yıl önce yakalandığı kanser hastalığını, ringlerdeki rakipleri gibi nakavt etmeyi başaran, doktorların 'Altı ay yaşarsın' dediği evli ve 3 çocuk babası Uçar, Azrail'e nakavt oldu.

Uçar’ın cenaze namazı Lalapaşa Camisi'nde öğle namazına müteakip kılındı. Namaza Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak ile İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız’ın yanı sıra çok sayıda siyasi ve spor camiasından sevenleri katıldı. Uçar’ın Türk bayrağına sarılı naaşı namaz sonrası Erzurum merkez Dutçu köyüne götürüldü. Uçar dualarla toprağa verildi.

Erzurum’un Çat ilçesine bağlı Şeyhhasan köyünde dünyaya gelen Mehmet Ali Uçar’ın çocukluğu, ailesine tarlada yardım ederek ve çobanlık yaparak geçti. 15 yaşında iken Erzurum kent merkezinde oturan ağabeyi Binali Uçar’ın yanına yerleşen Mehmet Ali Uçar, çok sevdiği boksa Yolspor’da başladı. Antrenör Adnan Kul ve Cahit Himoğlu’nun gözetiminde antrenmanlara başlayan Mehmet Ali Uçar, ilk resmi maçına, 1986 yılında 16 yaşında iken Rize’de yapılan grup maçlarında 71 kiloda çıktı ve üçüncü oldu. Boksa başladıktan 2 yıl sonra milli formayı giyen Mehmet Ali Uçar, 71 kiloda başladığı boksu ağır siklette bıraktı. Yurt içi ve dışında birçok altın madalya kazanan Mehmet Ali Uçar 5 Türkiye Şampiyonluğu, 7 Türkiye İkinciliğinin yanı sıra Yugoslaya'da ‘Belgrad Boks Turnuvası’nda ikinci, ‘Romanya Altın Kemer Boks Turnuvası’nda üçüncü, Uluslararası Atatürk Kupası birincisi, Uluslararası Ahmet Çömert Boks Turnuvası’nda 3 kez üçüncü, bir kez de ikinci, Rusya’da yapılan uluslararası Sivas Topan Turnuvası'nda finalde kaybederek ikinci oldu. Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü’nde memur olarak çalışan Mehmet Ali Uçar 1999 yılında Türkiye Şampiyonluğu'nun ardından kulak, burun ve boğaz kısmında ‘Nazofarinks SA’ hastalığına yakalandığını öğrendi. Erzurum Cemal Gürsel Spor Salonu’nda Sinan Şamil Sam ile çıktığı jübile maçında çok sevdiği boksu bırakarak ringlere veda etti.


Editör

Son Güncelleme: 11.07.2013 16:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.