LEYLA'YA 3 AYRI SUÇTAN 9 YIL HAPİS İSTENİYOR

Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı beldesinde yaz aylarında HES eylemlerine katıldığı için Tortum Sulh Ceza Mahkemesi tarafından önceleri konuşma yasağı getirilen ve o dönem 17 yaşında olan Leyla Yalçınkaya hakkında bu kez üç ayrı suçtan 9 yıla kadar hapsi isteniyor.

20 Şubat 2012 Pazartesi 09:37
LEYLA'YA 3 AYRI SUÇTAN 9 YIL HAPİS İSTENİYOR
Erzurum'un Bağbaşı beldesinde HES eylemlerine katıldığı için Tortum Sulh Ceza Mahkemesi tarafından önceleri konuşma yasağı getirilen ve o dönem 17 yaşında olan Leyla Yalçınkaya hakkında bu kez üç ayrı suçtan 9 yıla kadar hapsi isteniyor. Tortum İlçe Jandarma Komutanlığı'nda er olarak görev yapan Abdullah T., Cumhuriyet başsavcılığına verdiği dilekçede, Leyla Yalçınkaya'nın 5 Ağustos 2011 günü attığı taşla yaralandığını, aynı gün er Adil A., ise aynı kızın kendisine hakaret ettiğini ileri sürdü. Er
Abdullah T., 12 Eylül 2011 günü Leyla Yalçınkaya'nın jandarma otosunun yanından geçerken kendisine küfür ettiğini iddia etti. Leyla Yalçınkaya ise suçlamaları kabul etmedi. Ancak, Tortum Cumhuriyet Başsavcılığı Leyla'nın suçu işlediğine kanaat getirerek, çocuk mahkemesi sıfatıyla Tortum Sulh Ceza Mahkemesinde hakaret, yine çocuk mahkemesi sıfatıyla Tortum Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakaret, görevi yaptırmamak için direnme, kasten yaralama suçlarından dava açtı.
Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı beldesinde HES eyleminde bulunduğu gerekçesiyle Leyla Yalçınkaya hakkında mahkeme tarafından HES'in çalışma alanlarında bulunmama ve HES eylemlerinde bulunanlarla konuşmama cezası verilmişti. Tortum Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararına Tortum Cumhuriyet Başsavcılığı ile Yalçınkaya'nın avukatı tarafından itiraz edildi.
Tortum Sulh Ceza Mahkemesi'nin değişik iş kararına göre, Leyla Yalçınkaya'nın soruşturma kapsamında daha önce, HES eylemlerinde bulunmama ve para cezasına çarptırılan Asiye Keleş (64), Ali Dursun (64), Nurettin Uzun (62), Mehmet Dursun (57), Rabia Durusu (57), Bekir Bostancı (56), Lütfü Güçlü (49), İbrahim Köksal (48), Murat Şahin (47), Songül Beyazdaş (44), Ali Uslu (23), Muhsin Saykan (22), Ayşe Bingöl (18) ile konuşmamasına, Bağbaşı'nda Cami Mahallesi'nde kamulaştırılmış olan ve Kayet Beta Ltd Şirketi
ile Paldet İnşaat tarafından faaliyet gösterilen çalışma sahasına girmesi yasaklandı.

Editör

Son Güncelleme: 20.02.2012 17:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.