KURBANLIK ALIRKEN DİKKAT

Yaklaşan kurban bayramı öncesi hayvan sevkiyatları başlarken yetkililer kurban alacak vatandaşları ”sahte küpe” konusunda uyardılar.

12 Eylül 2013 Perşembe 11:21
KURBANLIK ALIRKEN DİKKAT
Uzmanlar, vatandaşları alacakları kurbanlık hayvanlar için dikkat etmeleri gereken hususlar konusunda uyardılar. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla tüm üreticilerin, hizmet ettiği sektöre bol, bereketli ve kazançlı kurban bayramı dilediğini söyledi.

Erdurmuş, Kurbanlık hayvan alacak vatandaşlara şu tavsiyelerle bulundu; “Yüksek ateşi olmayan, ağız ve burun akıntısı olmayan, cinsel organlarından kötü kokulu akıntı gelmeyen. Kurban alacak vatandaş, hayvanı gözle de muayene edebilmelidir. Büyükbaş hayvanlarda tüylerin kırışık olmaması önem taşırken, hayvanların bakışının donuk olup olmadığına dikkat edilecek hayvanları alsınlar. Bakanlığımızın veri tabanına kayıtlı olmuş kulak küpesi ve yanında pasaportu ve sağlık raporu olan hayvanları tercih etsinler çünkü bakanlığımızın veri tabanında kulak küpesi olan hayvanların yaşı, ırkı, cinsiyeti, sahibine kadar bütün bilgiler mevcuttur. Olası bir hırsızlığa karşı önlem anlamında da o tür bilgiler mevcut olduğu için hırsızlığın önüne geçilebilir. Ama vatandaşlarımızı sahte küpeye karşı uyarıyorum buna çok dikkat etsinler. Onun dışında gebelikle alakalı durumlar söz konusu bunlara da vatandaşlarımızın dikkat etmesi gerek. Hayvan satış dönemi boyunca veteriner hekim arkadaşlarımızı hayvan pazarlarında bulunduracağız. Hayvan alacak vatandaşlar arkadaşlarımızdan yardım isteyebilirler. Çünkü gebelikle alakalı hayvanların büyük hassasiyetleri var ona dikkat etmeleri gerekir. Vatandaşlarımız aldıkları hayvanla ilgili herhangi bir şüpheye düştüklerinde il ve ilçe müdürlüklerimizin kapısı her zaman açık, telefonla ya da bizzat kendiler gelerek yardım isteyebilirler.”

Editör

Son Güncelleme: 12.09.2013 11:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.