KÜÇÜKLER:KURBAN BAYRAMI, SAMİMİYETİN, SADAKATİN VE TESLİMİYETİN ADIDIR

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Dini bayramlar; İslam âleminin sadakat, teslimiyet, samimiyet, hatır ve iyi niyet bağlarıyla birbirine kenetlendiği günlerdir.” dedi.

07 Kasım 2011 Pazartesi 15:28
KÜÇÜKLER:KURBAN BAYRAMI, SAMİMİYETİN, SADAKATİN VE TESLİMİYETİN ADIDIR
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Küçükler, bayramların insanlar için neşe, coşku ve heyecan kaynağı olduğu kadar, birlik, dirlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma anlamı taşıdığını da söyledi. İslam âlemi için çok büyük bir öneme sahip Kurban Bayramı’nın ise, sadakat, teslimiyet ve samimiyet demek olduğunu ifade eden Başkan Küçükler, “Kurban Bayramı, aslında bir değerler bütünüdür. Bu bayram, teslimiyette sadakat gösterenlerin bayramıdır. Bu bayram, anneye ve babaya itaat edenlerin bayramıdır. Bu bayram ilahi iradeye ve takdir edilene rıza gösterenlerin bayramıdır. Bu bayram, geçmişi yeniden yaşamasını bilenlerin bayramıdır. Bu bayram, sahip olduklarını mazlum, mahrum, mağdur ve muhtaç insanlarla paylaşabilenlerin bayramıdır. Bu bayram, sevincin, saygının, huzurun, sevginin ve barışın adıdır.” ifadelerini kullandı.

BİRLİK VE BERABERLİĞE HER ZAMANKİNDEN FAZLA İHTİYACIMIZ VAR
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, kutlama mesajında; Türkiye’nin birlik ve beraberliğe, yardımlaşma ve dayanışmaya çok daha fazla ihtiyaç duyulan bir dönemden geçtiğine de vurgu yaptı.
Küçükler, “Son zamanlarda acı üstüne acılar yaşadık. Bölücü terör örgütü PKK’nın melun saldırıları karşısında gencecik evlatlarımızı şehit verdik. Yüreğimizdeki sızı daha dinmemişken, Van’da meydana gelen deprem felaketinde yüzlerce vatandaşımızı kaybettik. Geldiğimiz bu nokta gösteriyor ki, bölücülere ve hainlere karşı milletimizin birlik ve beraberliğe, deprem felaketinin yaşandığı Van ilimiz için de, yardımlaşma ve dayanışmaya ihtiyaç var. İşte bu ihtiyacın giderilmesine vesile olması arzusuyla idrak edeceğimiz Kurban Bayramı’nın, şehrimize, ülkemize ve milletimize huzur, mutluluk ve esenlikler getirmesini diliyorum.” diye konuştu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.