KİLOSU BİN TL OLAN BİTKİ ŞİFA DAĞITIYOR

Bahar mevsiminin gelmesi hastalıkları da beraberinde getirirken, hastalıklara kilosu bin TL olan ginseng bitkisi şifa olmaya çalışıyor.

25 Nisan 2013 Perşembe 16:51
KİLOSU BİN TL OLAN BİTKİ ŞİFA DAĞITIYOR
Erzurum’da bahar mevsiminde soğuk havaların yaşanması nedeniyle vatandaşlar bahar hastalıklarına yakalanıyor. Hastalanan vatandaşlar doktora gitmeden önce aktara gidiyorlar. Aktara giden vatandaşlar hastalıklara karşı şifalı olan ve kilosu bin TL’ye satılan ginseng bitkisi ile karşılaşıyorlar. Ginseng tamamen doğal karışımların bir araya getirilmesi sonucu oluşturulmuş insan sağlığına faydalı olabilecek bitkisel yardımcı ürün olduğunu belirten aktarlar, Ginsengin rahatsızlıkların giderilmesi konusunda uzman tavsiyesi doğrultusunda kullanabilir, rahatsızlıklarınız üzerindeki olumlu etkilerini gözlemlenen bir bitki olduğunu belirtiyor.

Aktar işletmecisi Mustafa Demir ginseng bitkisinin fiyatının pahalı olmasına karşın Erzurum’da vatandaşlar tarafından alındığını söyledi. Demir ”Ginseng bitkisi sadece bahar hastalıklarına iyi gelmiyor bahar hastalıklarının yanında fiziksel dayanıklılık direncini artırıyor, yorgunluğu, halsizliği azalttığı ve kişinin strese uyum sağlamasını kolaylaştırma etkisi görülür. Son dönemde yapılan araştırmalar ginsengin şeker metabolizmasını etkileyerek diyabete karşı olumlu etkiler göstermiştir. Ginseng bitkisinin faydaları aslında saymakla bitmez çünkü bütün hastalıklara iyi geliyor ve hiçbir şekilde zarar verici bir yanı bulunmuyor. Erzurum’da havalar bahar ayında soğuk geçiyor bu yüzden vatandaşlar ginseng gibi şifa bitkilerini kullanarak hastalıklarına çözüm buluyorlar. Kilosunu bin TL’ye sattığımız ginseng bitkisine Erzurum halkı ilgi gösteriyor.” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 25.04.2013 16:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.