KCK DAVASINDA 13 TAHLİYE

Erzurum’da 4 günden beridir devam eden 35 sanıklı 21’i tutuklu KCK davasında mahkeme heyeti 13 sanığın tahliyesine karar verirken, diğer tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

14 Mart 2013 Perşembe 13:40
KCK DAVASINDA 13 TAHLİYE
35 sanıklı 21’i tutuklu KCK davası duruşması devam ettiği Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 43 klasörlük delil ve bin sayfalık iddianameler okunarak tamamlandı. Mahkeme heyeti 13 sanığın tahliyesine karar verirken, diğer tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Tutuklu sanıkların bir bölümü savunmalarını Kürtçe yaparken bir bölümü de Türkçe savunma yapmayı tercih etti. Avukatların tutuklu müvekkillere yönelik yaptıkları savunmalarda dördüncü yargı paketinin mecliste olduğuna dikkat çekilerek, sanıkların tahliye edilmeleri gerektiği kaydedildi. Mahkeme heyeti yaklaşık 4 gün süren duruşmada tutuklu sanıklar Baran Umut Kıran, Diyanid Bilin, Gülizar Kalmış, Ali Sögüt, İbrahim Obilik, Reşit Sırahan, Muhsun Mula, Bişar Ekrem, Fatma Oral, Abbas Karataş, Mehmet Şeref Hacıoğlu, Şah İsmail Gültekin ve Orhan Ebren’in tutuklu kaldıkları süre gözününe alınarak tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmelerine karar verdi.

Mahkeme heyeti ayrıca aralarında Doğubeyazıt BDP İlçe Başkanı İsa Özer ile birlikte BDP’li yöneticiler, parti meclis üyelerinin de bulunduğu Dilen Yağan, Hatice Özhan, Şerife Günhan, Mustafa Özer, Nuri Çelik, Halit Oral ve Ahmet Kaya’nın üzerine atılı kuvvetli suç ve mevcut delil durumu gerekçe göstererek tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Editör

Son Güncelleme: 14.03.2013 13:41
Anahtar Kelimeler:
KCKErzurumAğır Ceza
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sebahattin ARSLAN 2013-03-14 13:52:57

tabiki dağdan 8 kişi serbest olacak hapisten 13 kişi artık yavaş yavaş hainleri serbest bırakılacak süreç böyle devam edecek kocaman bir ülkenin ne hallere düşürüldü yazıklar olsun 50 bin şehit boşuna verildi söylenecek söz yok