KAYMAKAM KÖKEN’DEN KENEVİR EKENLERE ÇAĞRI

Bingöl’ün Genç Kaymakamı Muammer Köken, ilçe isminin uyuşturucuyla anılmasından sonra derece rahatsız olduğunu belirterek, yasal olmayan ve insanlığın geleceğini karartan kenevir ekimi yerine vatandaşlara çilek ekmeleri çağrısında bulundu.

03 Aralık 2012 Pazartesi 09:25
KAYMAKAM KÖKEN’DEN KENEVİR EKENLERE ÇAĞRI

Kaymakam Köken, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün deneme bahçelerinde ekilen ‘Deneme Çilek Projesi’ni basın mensuplarına tanıttı. Asıl amaçlarının vatandaşları üretime teşvik etmek olduğunu ifade eden Kaymakam Köken, bir dönümlük çilek bahçesinden elde edilen gelirin aynı dönüm üzerinde ekilen buğday ve mısırdan 5 kat daha fazla olduğuna dikkat çekti. Kaymakam Köken, “Genç bölgemiz çok verimli bir coğrafyaya sahip. Maalesef bazı bölgelerimizde geçmişten gelen bazı nedenlerden dolayı buralar uyuşturucu tacirlerin yuvası haline gelmiş. Bu konuda kolluk kuvvetlerimiz aralıksız olarak bu tacirlerle mücadele etmekte ve her yıl onlarca vatandaşımız bu yasal olmayan illetten dolayı hapis yatmaktalar. Bu konunun üstesinden gelmek için sadece kolluk kuvvetlerimize değil hepimize çeşitli görevler düşmekte. Bu bağlamda bizler vatandaşlarımızın yasal yollardan gelir elde edebilecekleri üretime dayalı çeşitli projeler oluşturuyoruz. Bunların en başında ise çok önemli gördüğüm çilek projesi geliyor. Bu projemiz kapsamında daha önce dağıttıklarımızla birlikte yaklaşık 150 bin adet çilek fidesini vatandaşlarımıza dağıttık. Bunun yanında yine proje üreten dar gelirli vatandaşlarımıza da İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bağlı deneme bahçelerinde çeşitli yerler tahsis ettik. Bu gün bu projemizin sonuçlarını hepimiz görüyoruz. Marketlerde, manavlarda ya da çeşitli yerlerde gördüğümüz çilekler, gördüğünüz gibi tamamen organik bir şekilde kendi topraklarımızda yetişiyor. Yıl içinde birden fazla dönem içinde verim elde ettiğimiz bu meyvemiz hem yasal hem helal hem de kazançlı. Bu bağlamda uyuşturucu gibi yasal olmayan kötü işler ile uğraşan kimi vatandaşlarımıza kendi bağ ve bahçelerinde çilek ekmelerini öneriyorum. Hint kenevirine alternatif olarak gördüğüm çileğin ekilmesi halinde vatandaşlarımız yasal yollardan çok daha iyi gelir elde edebilecekler. Geçtiğimiz yıl başlattıkları çilek projesinin daha fazla yaygınlaşması için de çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 03.12.2012 09:26
Anahtar Kelimeler:
Kenevir
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.