Kasapların haklı isyanı!

Erzurum’da kasaplar, marketler ve sakatatçılar dışında et çekenlere cezai işlem uygulanacak.

admin
admin
31 Ağustos 2017 Perşembe 23:03
Kasapların haklı isyanı!

Kurban Bayramı’nda kasaplar, marketler ve sakatatçılar dışında et çeken veya parçalayanlara sıkı denetim geliyor. Zabıta ekipleri ilgili esnaf dışında et çeken işyerine cezai işlem uygulayarak, makinelere de el koyacak.

Erzurum Kasaplar Odası, kurban komisyonuna başvuru yaparak, kasaplık mesleğinin dışında et çekenlere gerekli işlemin yapılmasını istedi. Kurban Komisyonu’ndan çıkan kararla, belediye zabıta ekipleri ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri bayram boyunca denetim yapacak. Kasap, market ve sakatatçılar dışında et çekenlere zabıta ekipleri cezai işlem uygulayarak makinelerine el koyacak.

KASAP ESNAFININ HAKKI GASP EDİLİYOR

Erzurum Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder, bir kasabın kurban bayramından sonra yaklaşık 4 ay iş yapamadığını ifade ederek, kurban bayramında kasapların ekmeğiyle oynayan uyanıklara geçit verilmemesini istedi. Erzurum merkezde yaklaşık 120 ve ilçelerle birlikte 200’ün üzerinde kasap esnafının bulunduğunu hatırlatan Ejder, “Bazı uyanıklar bu esnafın ekmeğiyle oynuyor. Bir makine alarak, bakkalda, manavda, sokakta, çarşıda et çekiyorlar. Tüm ceza ve uyarılar bir yana bu alanlarda sağlıksız koşullarda et çekimi yapılmaktadır.” dedi.

VATANDAŞ DUYARLI OLSUN!

Kurban kesiminin ardından etleri parçalattırmak ve çektirmek isteyen vatandaşlara hijyenik koşullar açısından kasap esnafını tavsiye eden Kenan Ejder, “Vatandaşlarımız da bu konuda duyarlı olsunlar. Meslek erbabı kasaplar dururken, diğer sektörlerde hizmet veren kişilere et çektirmek abesle iştigaldir, sağlıksızdır, hijyenik değildir. Kasaplar dışında bakkalda, ayakkabı dükkanında, tuhafiyede, hırdavatçıda, zerzevatçıda, manavda, sokakta, bağda, bahçede, kaldırım ve yol kenarlarında et çekimi yapmak 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. Maddesi’ne göre yasal işlem gerektiren bir husustur” dedi.

Bu yıl kurban komisyonundan çıkan karar doğrultusunda denetimlerin titiz bir şekilde yapılacağına da işaret eden Ejder, oda olarak kimsenin mağduriyet yaşaması istemediklerini, bunun için de herkesin kurallara uyması gerektiğini sözlerine ekledi.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumKasapKenan Ejder
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.