KARAYOLLARI KIŞA HAZIR

Karayolları 12. Bölge Müdürü Şenol Altıok, kurumun kış mevsimine yönelik gerekli bütün tedbirleri aldığını söyledi.

16 Ekim 2012 Salı 17:52
KARAYOLLARI KIŞA HAZIR

Karayolları 12. Bölge Müdürü Şenol Altıok, kurumunun kış mevsimine yönelik tüm tedbirleri aldığını ifade ederek, kışa hazır olduklarını bildirdi. Altıok, konuyla ilgili değerlendirmede bulunarak, “Kış bakımı ile ilgili rutin hazırlıklarımız var. Öncelikle trafik işaretlemelerimizi yeniledik. Yüksek rakımlı yerlerdeki kar direklerini yeniliyoruz, görünür hale getiriyoruz. Diğer standart işaretlerimizi tamamlıyoruz. Geçen ve önceki sene başlattığımız kar siperi uygulamalarını bu sene de yine yoğun olarak devam ettirdik. Bu sene 10 kilometre uzunluğunda kar siperi çalışması yaptık. Bu çalışmayı belirli aralıklı olarak Erzurum-Bingöl ve Erzurum-Hınıs güzergahında yaptık. Kar mücadelesinde kullandığımız tuz ve benzeri madde alımlarını da tamamladık. Bakım evlerini kış mevsimine göre hazırladık” dedi. Altıok, “1 Kasım itibariyle kar mücadelesine hazır bir şekilde ekipmanlarımızı oluşturduk. Her yıl sezonun ilk yağan karında bir sıkıntı yaşıyoruz. Vatandaşlar araçlarını kış aylarını hazır hale getirmiyorlar. Özellikle lastiklerini, kar tipi lastiklerle değiştirmeleri lazım. Zincir ve çekme halatı gibi ekipmanları da araçlarında bulundurmaları lazım. Kışın ilk günlerinde sıkıntı yaşanıyor. Bu konuda vatandaşlarımızın daha erken tedbir almalarını istiyoruz” diye konuştu.

 

“Yaz mevsimini dolu dolu geçirdik”

Karayolları 12. Bölge Müdürü Şenol Altıok, yaz mevsiminde hayata geçirilen yoğun çalışma programı kapsamında dönemi dolu dolu geçirdiklerini kaydetti.

Altıok, şöyle devam etti:

“Yolların yapım, bakım ve onarımıyla ilgili çalışma faaliyetlerimizi yoğun bir şekilde sürdürdük. Sene başında programladığımız işleri sene sonu itibariyle tamamlamış olacağız. Herhangi bir aksama olmayacak. Bu sene ödenek yetersizliğinden dolayı çalışmalarımızın bazıları aksamıştı. Son günlerde ödenekle ilgili Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü çözüm geliştirdi. Programladığımız işleri bitirmiş olacağız. Yaz mevsiminde Erzurum-Çat ve Bingöl-Karlıova güzergahında yoğun bir çalışma yaptık. Bu güzergahın sathi kaplama seviyesini tamamlamış olacağız. Erzurum-İspir güzergahında yoğun bir çalışmamız oldu. Bu yolun birinci kısmında toprak işleri ve sanat yapıları çalışmaları sürüyor. Dallıkavak geçişindeki tünel çalışmalarına başladık. Oradada kış mevsiminde çalışmalar sürecek.”

 

Bitümlü karışım uzun ömürlü

Şenol Altıok, yol yapım ve altyapı çalışmalarında bitümlü karışımın önemine dikkati çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Madenköprübaşı-İspir, İspir-Yusufeli ve İspir-İkizdere arasında yol yapım ve altyapı çalışmaları devam ediyor. Bu güzergahlar tamamlandığında kış aylarında yapılan yol açma hizmetleri de daha da kolaylaşmış olacak. Henüz bütün yolları standart şekilde tamamlayamadık. Ama önemli yollarımızı, kritik noktaları 2012 yılı sezonunda belli bir noktaya getirdik. Özellikle Erzurum-Çat yolunda Kirişli Geçişi’nde yolun kendi fiziki yapısından dolayı sıkıntılar yaşıyorduk. Bunları tamamladık. Sathi kaplama olarak tamamlanan yollarımızı bitümlü sıcak karışım olarak yapıyoruz. Özellikle Köprüköy-Horasan arasındaki 20 kilometrelik kesimi tamamlayıp bitirdik. Bitümlü sıcak karışım çalışmaları bölgenin her tarafında hızla yayılarak devam edecek. Bu karışım hem kışın karla mücadeleyi kolaylaştıracak hem de bahar aylarında çok çabuk bozulan sathi kaplama yolların daha uzun süre kullanılmasını sağlıyor.”

Editör

Son Güncelleme: 17.10.2012 10:36
Anahtar Kelimeler:
Şenol Altıok
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.