JANDARMA TEŞKLATI 175 YAŞINDA

Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 175. Yıl dönümü Erzurum İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen törenle kutlandı.

15 Haziran 2014 Pazar 09:17
JANDARMA TEŞKLATI 175 YAŞINDA
Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 175’inci yıldönümü nedeniyle Erzurum İl Jandarma Komutanlığı’nda tören düzenlendi.

Törene, Erzurum Vali Yardımcısı Naci Aktaş, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Mustafa İhsan Batı, Erzurum İl Jandarma Alay Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, askeri erkan ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Erzurum İl Jandarma Alay Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, ”Mensubu olmakla her zaman büyük onur duyduğumuz, kurulduğu günden bugüne yüce milletimize ve güzel vatanımıza sadakatle hizmet eden Jandarma Teşkilatının 175’inci kuruluş yıl dönümü kutlamanın haklı gururunu, heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz.175 yıllık köklü tarihiyle Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzenini sağlaması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır.” dedi.

Konuşmanın ardından askerler tarafından çeşitli gösterilerin yapılmasıyla tören başladı. Senaryo gereği bir yere bırakılmış şüpheli paket askerler tarafından tespit edilerek güvenlik önlemi alınıp fünye ile patlatıldı.

Gösterilerin devamında ise Gurbet ve Ayaz isimli eğitimli köpeklerin yaptığı gösteriler izleyenleri mest etti. Geçiş töreni sonrası tanıtım sergisi davetlilerce gezildi.

Editör

Son Güncelleme: 15.06.2014 09:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.