İZCİLER SARIKAMIŞ HAREKATI ÖNCESİNDE ATALARINI YAD ETTİ

Sarıkamış Harekatının 100. yıl dönümü öncesinde Erzurum’da bir araya gelen 81 il ve 7 ülkeden 300’e yakın izci Karskapı Şehitliğini ziyaret ederek, dualarla atalarını yad etti.

24 Aralık 2014 Çarşamba 08:49
İZCİLER SARIKAMIŞ HAREKATI ÖNCESİNDE ATALARINI YAD ETTİ
100 yıl Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşüne katılmak üzere 8 otobüs ile Erzurum’a gelen izciler, ilk olarak Karskapı Şehitliğini ziyaret etti. Türkiye’nin 81 ilinden ve 7 farklı ülkeden gelen izciler Karskapı Şehitliğinde dualar ederek, karla kaplanan şehitlik mezarlarının karını temizledi.

Atalarını yad eden izciler daha sonra Erzurum’un Şenkaya ilçesine otobüslerle hareket etti. İzciler bugün Şenkaya ilçesine bağlı Bardız beldesinde giderek Sarıkamış Harekatı öncesinde çadırlarda kamp kuracak.

Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Subaşı, “Türkiye İzcilik Federasyonu’nun düzenlemiş olduğu 10. Allahuekber Şehitlerini Anma Milli Bilinç Kampını gerçekleştirdikten sonra Sarıkamış Harekatına katılacağız. Bugün de Karskapı Şehitliğinde atalarımızı yad ettik. Aramızda Lübnan, Filistin, Kuveyt, Kosova , Sırbistan gibi 7 farklı ülkeden gelen izcilerimiz de var” dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan vekili Eyüp Tavlaşoğlu’da izcilere eşlik ederek, “İlimizde izcilerimizin şehitliği ziyaret etmelerinden memnuniyet duyduk. Erzurum tarih kokan bir kentimiz” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 24.12.2014 08:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.