İYİ-KÖTÜ=ÇİRKİN!

İYİ-KÖTÜ=ÇİRKİN!

21 Mayıs 2013 Salı 11:48
İYİ-KÖTÜ=ÇİRKİN!
 İYİ-KÖTÜ=ÇİRKİN!
Erzurum’da amatör futbolun gelişememesi ve birilerinin saltanat sürmesi 2013 yılında da devam etti. Her geçen gün azalan kulüp sayısı, buna çözüm bulamayan bunakların iş güzarlığı amatör futbolun adeta bitmesine vesile oluyor.
Bakın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu denen bir kuruluş var. Amatörlere hizmet etmesi gereken. Takım ayrımı yapmadan ve gözetmeden görevini icra etmesi beklenen. Ne var ki adeta doğduğu günden beri başkanlık koltuğunu ele alan ve “ben doğdum başkan ben öleceğim başkan” olan sayın Selahattin Codur ve saz arkadaşları, amatör futbolun bitmesine neden oluyorlar.
Söze geldiğinde mangalda kül bırakmayan ve kendilerini fedakar olarak nitelendiren ASKF yöneticileri ve başkanı insanları kandırmaya devam ediyorlar. Hafta sonu Erzurum’da oynanan BAL Ligi’ne yükselme maçı öncesi ASKF yöneticileri ve futbol il temsilcisi, Yakutiyespor’a büyük bir kıyak çektiler. Eee Yakutiye Belediyesi’nde başkan yardımcısı olan ve aynı zamanda kulübünde Genel Kaptanı olan Suat Hayri Güneş ASKF’nin içini yaptırmış.
Yakutiyespor’a değil de Palandökenspor’a mı kıyak çekecekler. Bir tarafta sezon başından beri maçlarını Kazım Karabekir Stadı’nda oynayan ve normal çimde bir sezonu geçiren Yakutiyespor, diğer tarafta ise sentetik sahada birinci amatör kümede şampiyon olan Palandökenspor.  Varın gerisini siz düşünün.
Bugüne kadar görevde kaldığı sürede amatör futbola hizmet veremeyen ve sadece başkanlık koltuğunu kimseye kaptırmak istemeyen ASKF Başkanı Selahattin Codur ve ekibi artık kimsenin inanmadığı bir kuruluş olarak anılıyor.
Keşke BAL ligine yükselme maçını hak eden iki ekibin mücadelesi eşit şartlarda oynansaydı. Patates tarlasını andıran Kazım Karabekir Stadı’nda milli maçın oynanmasını isteyen sayın Codur ve saz arkadaşları, yirmi tane gencin ekmeği ile oynadı. Allah bunlardan bir gün hesap sorar… 
 
DAĞDAN GELİP BAĞDAKİNE KÜFÜR ETMEK
Bakın Bölgesel Amatör Ligine yükselme maçı sonrasında istenmeyen görüntüler yani kavga yaşandı. Peki bunun sorumlusu kim. Gözler Palandökenspor’un başarılı genç antrenörü Adem Çağlayan üzerinde. Oysa ki olayların çıkmasına tek sebep, Rize’den gelerek Arzurum’da ali cengiz oyunları oynayan ve bunu da çok iyi beceren Yakutiye’nin antrenörü Kurtulay Öksüz’ün yaptığı küfüre kimse ses çıkarmıyor.  Sadece maaş alayım mantığı ile hareket eden ve gelecek vadeden futbolcuların futbol hayatlarını bitirme noktasına getiren Kurtulay Öksüz’e kim dur diyecek. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut neden kulüp içerisinde dönen dolapları bilmiyor.
Geçen yıl yaşanan şike söylentilerine neden kulaklarını tıkadı. Yoksa birileri belediye başkanının bunları bilmemesi için çaba mı sarf etti. Şike yaptığı iddia edilen antrenör ile şikeci futbolcu diye adlandırılan kişi aynı takımda tutulmaya devam ediliyor.
Eee korku cennetden çıkma. Amandır futbolcu konuşmasın birileri bunu değiştirir sonra adımız çıkar senaryoları yazılmış. Geçen sezon Bölgesel Amatör Ligde milyarlar harcayan ancak başarılı olamayan Yakutiyespor’da birileri neden hesapları kontrol etmiyor. Düşünün ki müteahhitler kulübe yardım yapa yapa bihal olmuşlar. Acaba Belediye Başkanı Ali Korkut’un giden paralar hakkında ne kadar bilgisi var.
 
ÜÇ TEMMUZ’DA GENÇ ANTRENÖRLERİN ÇIRPINIŞI
Amatör futbolda artık yeni bir jenerasyon geliyor. Genç antrenörler. Evet yıllardır üç temmuz stadını parselleyen ve her sezon kulüp değiştiren ancak amatör futbolun ilerleyememesinde büyük rol oynayan eski antrenörler artık tercih edilmiyor. Sezon başında Palandökenspor’un başına geçen antrenör Adem Çağlayan takımını birinci amatör kümede şampiyon yaparak bunu ispatladı. Gözler diğer genç antrenörlere çevrildi. Dilerim kulüp yöneticileri artık eş, dost, akraba muhabbetlerini bırakır da genç antrenörlere görevler vererek, amatör futbolun gelişmesine katkıda bulunurlar…

Editör

Son Güncelleme: 21.05.2013 11:48
Anahtar Kelimeler:
ErzurumNaci Ergen
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.