İŞTE ERZURUM'UN AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRÜ

Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne Abdullah Yurt atandı.

20 Temmuz 2013 Cumartesi 12:43
İŞTE ERZURUM'UN AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRÜ
Yaklaşık iki aydır vekaleten Erzurum İl Müdürlüğü görevini vekaleten yürüten Yurt’un asaleten atanması bugünkü resmi gazetede yayımlandı. Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın ise, Eskişehir İl Müdürlüğü’ne atandı.
Abdullah Yurt daha önce, Erzincan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevini yürütüyordu.
 
İl Müdürü Abdullah Yurt, göreve başlaması dolayısıyla yayınladığı mesajında şu görüşlere yer verdi:
“Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne görevlendirilmem münasebetiyle Anadolu’nun güzide illerinden Erzurum’a gelmiş olmaktan mutluluk duyuyorum.
Devletimizin bana verdiği görev kapsamında öncelikle Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün hizmet sunduğu kesimler olmak üzere tüm Erzurum halkına, değerli mesai arkadaşlarım ve halkımızın katkılarıyla hizmet etmek, bugüne kadar yapılan değerli hizmetleri bir adım öteye taşıyabilmek için buradayım.
Daha önceleri Edirne,  İzmir ve Erzincan’da  çalıştım. Aslen İzmirliyim.   Erzincan Aile ve Sosyal politikalar İl Müdürlüğü görevini yürütürken Erzurum Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne görevlendirildim.
Eğitim Yönetimi Denetimi Teftiş Planlaması ve Ekonomisi alanında Yüksek lisansımı bitirdim Atatürk Üniversitesinde Eğitim Yönetimi ve Denetimi Alanında Doktora eğitimine devam ediyorum. İnanıyorum ki bütün bilgi, birikim ve deneyimlerimizi Erzurum’da daha da artıracak ve bu tecrübeler ile Erzurum’umuza  layık hizmetler sunmaya çalışacağız.
Bugüne kadar Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü adına  hizmet edenlere,  hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum.
Ben hayalleri olan ve bu hayallerini hedefleyen, sürekli gelişim, değişim ve dönüşüme açık bir neferim. Hedefi olmayan insanların yerinde sayacağına ve statükocu olduğuna inanırım. Bu nedenle tüm Aile ve Sosyal Politikalar  ailesinin  sürekli gelişim, değişim ve dönüşüme açık ve kendini geliştirmesi gerektiğini düşünürüm. 
Görevimi icra ederken bana ilham veren bir şiiri, Douglas MALLOCH’un  şiirini sizlerle paylaşmak istiyorum. Anlatmak istediğimi daha iyi anlatacaktır o şiir.
 
Eğer zirvede çam olamazsan
Vadide bir çalı ol, ama ol,
Derenin yanında en güzel çalı sen ol,
Ağaç olamazsan küçücük bir çalı ol,
Çalı olamazsan bir parça çimen ol,
Süsle şenlendir bir yol kenarını.
Balina olamazsan küçük bir balık ol,
Ama göldeki balıkların en kıvrak olanı.
Hepimiz kaptan olamayız, tayfalar da olacak.
Hepimiz için yapacak bir şeyler var dünyada;
Büyük işler de var küçük işler de,
Yapmamız gereken şey yanı başımızda.
Ana yol olamazsan ol bir patika,
Güneş olamazsan ol bir yıldız,
İster büyük ol ister küçük,
Her zaman EN İYİ OL yalnız.
 
İşte bana ilham veren bu şiirde de denildiği gibi yaptığım her işte âcizane “EN İYİ” olmaya çalışır ve tüm çalışma arkadaşlarımın da en iyi olmasını isterim. Burada da tüm arkadaşlarımla en iyi olmak için çalışacağım.
Yine en iyi olabilmek için bana ilham veren sözlerden biri de “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır” sözüdür. İnanıyorum ki çalışma arkadaşlarım da aynı mantıkla hareket edeceklerdir.
Büyük Atatürk’ de “Millete efendilik yoktur. Hizmet vardır. Bu millete hizmet eden onun efendisi olur.” Diyerek bizlere yol göstermiştir.  Bizler de bize görev verildiği sürece hep beraber bu milletin bir hizmetkârı olarak zaman, zemin, yer ayrımı yapmadan bu millete dolayısıyla insanlığa hizmet için verilen görevleri layıkıyla yapmaya çalışacağız.
Benim en çok üzerinde durduğum ve duracağım konu insanlara sevgi, hoşgörü ve barış ile bakmak ve ön yargıdan uzak olmaktır. Ayrıca onların gözü ile bakmaktır. Çünkü sizin pencerenizden bakan insanlar size bir şey vermezler, birde başkalarının penceresinden bakmamız gereklidir. Buna empati (Kendini karşındakinin yerine koymak) dendiğini biliyoruz. Ailemizin  daima kişiler hakkında karar verirken farklı pencerelerden bakarak karar vermeye özen göstermesi gerekir, yani önyargıdan uzak objektif karar vermeye çalışılmalıdır. Nitekim A.Einstein “Ne kadar hazin bir çağda yaşıyoruz ki, bir ön yargıyı ortadan kaldırmak bir atomu parçalamaktan daha zordur.” Diyerek önyargının ne kadar tehlikeli ve yanlış olduğunu veciz bir şekilde belirtmiştir. Ben de âcizane insana olan sevgiyi, Yunus Emre olgusundan almışımdır. Şu dizeleri de her zaman söylerim ve uygulamaya çalışırım.
 
Gelin tanış olalım
İşi kolay kılalım
Sevelim sevilelim
Dünya kimseye kalmaz.
 
İşte bizler devletimizin bir memuru, milletimizin ve insanlığın hizmetkârı olarak bize-bana yüklenen vazifeleri en iyi şekilde yerine getirmek için varız.
Makam ve mevkilerin geçici olduğu bilinci, bilgiye hızla ulaşabilen, bilgiyi mal ve hizmet üretimine yansıtabilen niteliklere sahip işgücü olarak yetiştirebilmek ümidi ile ve  var olduğumuz sürece amirlerimizin, büyüklerimizin desteği ve emirleri doğrultusunda, birlik ve beraberlik içinde,  ülkemiz ve insanlık için güzel işler yapmak, yapabilmek temennisi ile hizmet verenlerden, hizmet alanlarına kadar herkesi sevgi ile selamlıyorum.”
 
ABDULLAH YURT KİMDİR?
973 yılında İzmir’de doğan Abdullah Yurt, ilk, orta ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı. 1997 yılında Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünü bitirdikten sonra Eğitim Yönetimi Denetimi Teftiş Planlaması ve Ekonomisi alanında masterını tamamladı. Halen Atatürk Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında doktorasına devam etmektedir.
1998 yılında Milli Eğitim Bakanlığında kamu görevine başlamış olan Yurt, sırası ile sınıf öğretmenliği, okul müdür yardımcılığı, okul müdürlüğü, şube müdürlüğü ve ilçe milli eğitim müdürlüğü görevlerini sürdürmüş, 2011 yılında ise Erzincan İl Sosyal Hizmetler Müdürü olarak göreve başlamıştır. 633 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü ve taşra teşkilatı kapatılarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Kurulması ile Erzincan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü olarak görevine devam etmiştir. 2013 yılında Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü olarak görevlendirilmiş ve Mayıs 2013 tarihinde Erzurum ilinde görevine başlamıştır.
Abdullah Yurt, evli ve 2 çocuk babası olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Editör

Son Güncelleme: 20.07.2013 12:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
NİHAL GÖRKEM KÖSE 2013-08-08 21:55:24

aptullah hocam çok değerli bi hocamiz vede seviyoruz