İŞ KADINI CANINA KIYDI

Erzurum’un iş dünyası Hesene Fersin Suma’nın intiharıyla sarsıldı. İş kadını, biriken borçları yüzünden girdiği bunalımın etkisiyle canına kıydı.

25 Nisan 2013 Perşembe 11:27
İŞ KADINI CANINA KIYDI
Piyasaya bir hayli borcu bulunan 50 yaşındaki iş kadını Suma, Gez Mahallesi Akif Hoca Sokak’ta ailesine ait apartmanda ablası Şebnem Akarsu’nun yanına gitti. Burada bir süre kardeşiyle konuşan Suma, daha sonra aynı apartmandaki kendi evine geçerek mutfak borusuna astığı bezle intihar etti. Ablası Akarsu tarafından evde ölü olarak bulunan Suma’nın cesedi, yapılan incelemenin ardından Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin morguna kaldırıldı. Bu arada Suma’nın eşinin Radyoloji konusunda ihtisas sahibi olan Prof. Dr. Selami Suma olduğu ve İstanbul’da bulunan kocasının bir dönem Atatürk Üniversitesi’nde görev yaptığı öğrenildi. Erzurum’un tanınan eşraflarından biri olan Hesene Fersin Suma, borçlarını kendisinin geliştirdiği projeyle ödemek istiyordu. Doğu’nun en büyük süt işleme tesisini kurmak için kolları sıvayan iş kadını, Erzurum-Pasinler Karayolu’nda Arş Gıda Tekstil Sanayi Limited Şirketi’ni kurdu. Suma, hayalini gerçekleştirmek için Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Erzurum İl Koordinatörlüğü’ne başvurdu. Yüzde 50’si hibe desteği olan süt işleme tesisi için Suma’nın 3 milyon 200 bin tutarındaki projesi onaylanarak kendisine ödeme yapıldı. Şubat ayında aldığı 1 milyon 600 bin liralık ödeme talihsiz kadının borçlarını kapatmaya yetmedi. Süt tedarikçileriyle de sürekli sıkıntı yaşayan iş kadını Suma’nın ani ölümünün yaşadığı ekonomik krizden ötürü kaynaklandığı bildirildi.

Editör

Son Güncelleme: 25.04.2013 11:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.