İlahiyatçı hocamla Spor Okulu buraya kadar!

İlahiyatçı hocamla Spor Okulu buraya kadar!

admin
admin
31 Temmuz 2018 Salı 13:23
İlahiyatçı hocamla Spor Okulu buraya kadar!

Vedat REFAYELİ

Prof.Dr. Osman Elmalı, son yıllarda tanışmaktan büyük mutluluk duyduğum adamlardan biridir. İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden olan Elmalı hoca, bir süredir BESYO olarak da bilinen Spor Bilimleri Fakültesi’nde dekan olarak görev alıyordu.

Bir İlahiyatçı kimliğine rağmen bir spor okulunun yönetici olması yadırganan bir durumdu ama okulda profesör olmadığı için dışarıdan böyle bir atama kaçınılmaz bir şeydi. Bu yeni bir şey değildi zaten. Öteden beri okulda dekan atamaları hep o şekildeydi. Sonunda okulun ard arda profesörleri olmaya başladı. İlhan Şen’den sonra Murat Kaldırımcı ve Necip Kishalı da profesör olunca bu 3 kişiden birine de haliyle dekanlık yolu göründü.

YÖK, o ilahiyatçı dekanın oturmasını daha istemedi ve okulun profesörlerinden Necip Kishalı’yı dekan olarak atadı. Tabi bu atama en çok da Rektör Porf.Dr.Ömer Çomaklı’nın isteği ve talebi üzerine oldu. Zira Prof.Dr.Kishali aynı zamanda Rektörün de danışmanıydı. Dolayısıyla bir süreden beridir okulun dekanlığını yapan Osman Elmalı hocaya da kendi okulunun yolu göründü. Çalışma arkadaşlarıyla vedalaştı, masasını topladı, okuluna geri döndü.

Spor Bilimleri Fakültesi’nin çiçeği burnundaki dekanı Prof.Dr. Necip Kishalı, yeni görevine başladı. Bu arada, okulun sevilen hocalarından Doç.Dr.Ahmet Şirinkan da aynı fakülteye dekan yardımcısı oldu. Her iki atama da Üniversite ve şehir merkezinde memnunlukla karşılandı.

Editör

Anahtar Kelimeler:
IlahiyatçıOsman Elmalı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.