İL ÖZEL İDAREDEN BAŞKA KURUMLARA GEÇEN 12 BİN İŞÇİ MAĞDUR EDİLECEK

Yol İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Kıyas Daşkaya, Mart ayında gerçekleştirilecek yerel seçimlerden sonra Türkiye genelinde 30 ilde İl Özel İdaresinin kapatılacağını söyledi.

03 Ocak 2014 Cuma 15:50
İL ÖZEL İDAREDEN BAŞKA KURUMLARA GEÇEN 12 BİN İŞÇİ MAĞDUR EDİLECEK
Türkiye Genelinde 12 bin Erzurum’da ise 470 işçinin İl Özel İdaresinden başka kurumlara geçiş yapılacağını işçilerin mağdur edileceğini belirten Türkiye Yol, Yapı, İnşaat İşçileri Sendikası Yol İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Kıyas Daşkaya, Ülkede işçi ve Sendika üyesi kalmadığını söyledi. Daşkaya, “Mart ayında gerçekleştirilecek yerel seçimlerden sonra Türkiye genelinde 30 ilde İl Özel İdaresinin kapatılacak. Türkiye Genelinde 12 bin Erzurum’da ise 470 işçinin İl Özel İdaresinden başka kurumlara geçiş yapılacak olurken bu işçiler mağdur edilecek. 6360 sayılı Kanunla ilk mahalli idareler genel seçiminden geçerli olmak üzere otuz ilde il özel idarelerinin kapatılması öngörülmüştür. Söz konusu illerde il özel idarelerince yürütülen her türlü imar, yol, su kanalizasyon işleri, karla mücadele çalışmaları, baraj, gölet yapımı ve derelerin ıslahı gibi her türlü alt yapı inşaatı ile bunların bakım ve onarım işleri de çevresinde yer aldıkları belediyelerin görev alanına girecektir.Anılan hizmetlerin etkin ve verimli bir şekilde yürütümü için tek elden yönetilmesi gerektiği ve bu nedenle yasa kapsamındaki belediyelere bağlı, mümkünse tüzel kişiliği haiz bir altyapı inşaat birimde toplanmasının yararlı olacağı düşüncesindeyiz.Bu bağlamda önemle belirtmek gerekir ki, Mart ayında gerçekleştirilecek yerel seçimlerden sonra kapanan il özel idaresi personelinin de doğal olarak belediyelere devri gerekir. Buradaki işçilerin tamamı, Türkiye Yol-İş Sendikasına üye olup, daha önce Köy hizmetlerinde çalışanlardan oluşmaktadır. Söz konusu işçiler, yıllardan beri köy yollarının bakım ve onarım işleriyle ilgilenmiş, köylere hizmet götürülmesinde büyük emek sarf etmiş ve yaptığı işte uzmanlaşmıştır. Bu nedenle, anılan iş gücünün oluşturduğu organizasyonun da korunmasının yararlı olacağını, bu personelin il özel idarelerinin yukarıda belirtilen hizmetlerin yerine getirilmesinde kullandıkları araçlarla birlikte, belediyeler bünyesinde oluşturulacak altyapı inşaat birimine aktarılması gerektiğini düşünüyoruz. Böylece kamu hizmeti hızlı, etkin ve verimli şekilde kullanılmış ve yasa kapsamına giren il ve köylerin süregelen hizmet ihtiyacı aksamadan giderilmeye devam edilmiş ve personelin olası mağduriyeti de önlenmiş olacaktır.” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 03.01.2014 15:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.