İL MÜFTÜSÜ HASAN ÇINAR UZUNDERE'DE

Erzurum Müftüsü Hasan Çınar, Uzundere Müftülüğü tarafindan organize edilen 1001 hatim duasına katıImak ve ilçe genelinde eğitim öğretime devam etmekte olan Kur’an Kurslarında rehberlik çalışması yapmak üzere Uzundere ilçesine gitti.

28 Mayıs 2014 Çarşamba 17:02
İL MÜFTÜSÜ HASAN ÇINAR UZUNDERE'DE
İlçede Uzundere Müftüsü Kadir Koçak tarafından karşılanan Müftü Çınar, ilçe Müftülüğüne geçerek burada yürütülmekte olan din hizmetleri hakkında bilgi aldı. Ardından merkez Kur’an Kursuna geçen Müfü Hasan Çınar, eğitim-öğretime devam etmekte olan kursiyerleri ziyaret ederek sohbet etti. Kur’an Kursu denetimlerinin ardından Uzundere merkez camiine geçen Müftü Çınar burada halka bir konuşma yaptı.

Konuşmasına organizasyonu düzenleyen ilçe Müftülüğüne ve hatim okuyan vatandaşlara teşekkür ederek başlayan Çınar kısa bir zaman önce Soma'da hayatını kaybedenlere Allh'tan rahmet diledi. “Böyle acılar yaşamamak için Allah'a dua etmemiz gerekir” diyen Çınar, "Sizler okuduğunuz hatimlerle bu kardeşlerinizi unutmadığınızı ortaya koydunuz. Biz Allah'a ve ahirete iman etmişiz. Rabbimizden gelene boynumuz kıldan incedir. Biz biliyoruz ki bu dünya imtihan dünyasıdır. Malımızla canımızla imtihan olunmaktayız." dedi. Kuran'ın biz insanlara emanet olduğunu da söyleyen Çınar:" Kuran okunmak, anlaşılmak ve yaşanmak üzere bize gönderilmiştir. Sadece kuran'ı okur ama onu anlayıp yaşamazsak o zaman kurana karşı görevimizi yerine getirmemiş oluruz. Bize emanet olarak gönderilen kuran'ı hayatımızın her alanında yaşamalayız." dedi. Peygamberimizin zamanında kadınların camiye gittiklerini, cemaatle namaz kıldıklarını ve hutbe dinlediklerinide söyleyen Çınar: "Bu gün 1001 hatim duası sebebiyle camimize gelen bayanlarımızı görüyorum. Ne kadar güzel. Bizler fitne olur korkusuyla kadınlarımızı camiden uzaklaştırdık. Fitne çarşıda pazarda olmuyorda Allah'ın evinde mi oluyor? Kadınlarımızı camiden uzaklaştıran din değil örftür." dedi.

Editör

Son Güncelleme: 28.05.2014 17:03
Anahtar Kelimeler:
ErzurumMüftüHasan çınar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.