HER EVDEN BİR FİTRE, BİR İFTAR AFRİKA'YA KAMPANYASINA BÜYÜK İLGİ

Son yılların en kurak dönemini yaşayan ve kıtlıkla boğuşan Afrika ülkelerine yönelik Diyanet İşleri Başkanlığınca başlatılan, ‘Her evden bir fitre, bir iftar Afrika'ya’ kampanyası Erzurum’da da devam ediyor.

26 Ağustos 2011 Cuma 11:28
HER EVDEN BİR FİTRE, BİR İFTAR AFRİKA'YA KAMPANYASINA BÜYÜK İLGİ
Açlıkla mücadele eden Afrika’ya herkesin yardım etmesi gerektiğini belirten Müftülük yetkilileri, toplumsal duyarlılığı yüksek olan Erzurumlular’ın Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başlattığı kampanyaya verdiği destekten memnun olduklarını söyledi. Yeryüzündeki her canlının bu dinde düşünüldüğünü ifade eden yetkililer, Müslümanların açlığa göz yumamayacağını belirtti. Fitre miktarının, asgari miktar olduğunu verilecek meblağ konusunda bir üst sınırın bulunmadığını aktaran yetkililer, “Bu hususta ideal olanın, herkesin kendi hayat standartlarına göre asgari günlük gıda harcamalarına denk düşecek bir meblağı vermesini tavsiye ediyoruz. En az fitre miktarı 7.5 liradır. Söz konusu meblağ, gıda gibi ayni veya para şeklinde nakdi olarak ödenebilmektedir. Bu gün artık dünya küçük bir köy gibi. En uzak ülkelere dahi 10 - 15 saatlik bir yolculuğun ardından ulaşabiliyorsunuz. Dün mahallemiz, sokağımız komşuydu. Şimdi dünyanın her yeri komşumuz. Dolayısıyla dünyanın bir yerinde aç varsa, tok olan insanlar onların halini anlamalı. Bizler de Afrika'da, Somali'de açlıkla mücadele eden insanlarımızın durumlarına duyarsız kalmamalıyız.Her Müslüman, bu kardeşlerimize yardım etmelidir. Duyarlılığı takdire değer olan Erzurum halkının bugüne kadar olduğu gibi Ramazan’ın son günlerinde de en az bir fitresini Afrika’ya göndermesini bekliyoruz. Bunun için cep telefonlarından ‘Afrika’ yazıp 5601’e SMS göndermesi yeterlidir” diye konuştu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.