HEMŞİRELER HAFTASI KUTLANIYOR

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Sağlık - Sen’in “Hemşi¬reler Günü ve Haf¬tası” münasebetiyle ortaklaşa düzenlediği etkinlikler çerçevesinde Erzurum’da görev yapan hemşirelere ve ailelerine ak¬şam yemeği ve müzik eğlence prog¬ramı organize edildi.

15 Mayıs 2012 Salı 12:26
HEMŞİRELER HAFTASI KUTLANIYOR
Gecede bir konuşma yapan BEAH Başhekimi Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, özveri gerektiren bir mesleğe sahip olan hemşirelere her zaman saygı ve hayranlık duyduklarını belirterek “Bütün hemşirelerimizin; hasta haklarının, değişen sağlık ihti¬yaçlarının, hasta ve hasta yakınlarının beklentilerinin karşılanması ile etkili, verimli ve duyarlı bir sağlık hizmeti sunabilmesinde omuzlarındaki büyük ve kutsal sorumluluğun bilinci ile görevlerini eksiksiz yapma gayreti içerisinde oldu¬ğuna şahit oluyoruz. Hemşirelik, ekip çalışmasını bilen, el becerisi olan, hızlı çalışan hünerli eller ister; temelinde sevgi ve saygı yatar. Hemşire din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin, birey, aile ve topluma sağlığını kazandırmak için çalışır. Her yıl 12 - 18 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Hemşireler Gü¬nü ve Haftası münasebetiyle, hastanemiz olarak onların yanında yer aldığımızı göster¬mek istedik. Düzenlediğimiz bu geceyle hemşireler haf¬tasını en iyi şekilde geçirmeyi planlıyoruz” dedi.
Gecede bir konuşma yapan Erzurum İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik ise hastaların ve vatandaşların sunulan sağlık hizmetlerinden duyduğu memnuniyet oranının %70 oranında olduğunu hatırlatarak; “Sağlık hizmeti sunanlar arasında hastalar, hasta yakınları ve sağlık ekibinin üyeleri ile en fazla iletişim halinde olan hemşirelerimizdir. Dolayısıyla hemşireler sağlıkta, sağlıklı iletişimin temel taşlarındandır. İşte bu memnuniyet oranının artış göstermesinde özverili çalışmalarıyla hemşirelerimizin büyük katkısı olmuştur. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Son günlerde sağlık çalışanlarımıza yönelik bir şiddet artışı gösterilmeye çalışılmakta. Bakınız sadece Bölge Eğitim Araştırma Hastanemizde günde yaklaşık 15 bin insan sağlık hizmeti alıyor. Bu rakama rağmen yılda Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanemizden böylesine olumsuz kaç haber duyuyoruz. Belki birkaç tane belki de hiç. Bu sadece bir örnek. Hal böyleyken medya tarafından sanki her gün sağlık çalışanımıza şiddetin arttığına yönelik bir izlenim uyandırılmaya çalışılıyor. Elbette zaman zaman münferit bir takım vakalarla karşılaşacağız. Ama bu tür olayların çalışma azminizi engellemesine izin vermeyeceğinize inanıyorum. Yapılan her türlü münferit olayda gerek Sağlık Bakanlığımız gerekse Sağlık İl Müdürlüğümüz bünyesinde hizmet veren avukatlar hizmetinizdedir. Bakanlığımızın üzerinde hassasiyetle durduğu bu konuda en olumlu sonuçları alacağız. Size yönelik her türlü şiddet eyleminde siz şikayetçi olun ya da olmayın bizler yasal süreci başlatarak sorumluların ceza almasına çalışacağız. Bu ekip hizmetinin kesintisiz ve kaliteli bir şekilde artarak sürdürülebilmesini sağlayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşirelerimizin Hemşireler Haftasını kutluyor, sağlık ve esenlikler diliyorum” dedi.
Gecede Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde oluşturulan Erzurum Erkek Barları topluluğunun sahnelediği halk oyunları gösterisi büyük alkış alırken, düzenlenen yarışmalarla katılımcılara ödül dağıtıldı. Program hemşirelerin hep birlikte davul zurna eşliğinde halay çekmeleriyle sona erdi.

Editör

Son Güncelleme: 15.05.2012 12:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.