HAYAT BOYU ÖĞRENME PROJESİNDE YENİ DANIŞMANLAR YETİŞTİRİLİYOR

Hayat Boyu Öğrenme projesinde Erzurum’da düzenlenen toplantılar ile projenin devamı için yeni danışmanlar yetiştiriliyor.

12 Ocak 2013 Cumartesi 13:37
HAYAT BOYU ÖĞRENME PROJESİNDE YENİ DANIŞMANLAR YETİŞTİRİLİYOR
Katılımın yoğun olduğu eğitim programlarına katılan kursiyerlere düzenlenen tören ile sertifikalar verildi. 

Proje kapsamında Erzurum Palan Otel’de yapılan Mesleki rehberlik ve danışmanlık eğitimine katılan personellere sertifikaları verilerek eğitim sürecinde aldıkları bilgileri kendi bölgelerinde uygulamaya koyabilmeleri sağlandı.

Danışmanlık eğitimini veren Mustafa Özcan kurumların İş Kur’un Milli Eğitimin ve diğer kurumların bilgilerini bir araya getirerek hizmeti daha etkili hale getirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Özcan, “Vatandaşın önceki öğrendiği bilgileri sertifikalandırmak istiyoruz. Bunu milli eğitim diğer kurumlar ve Valilik yardımı ile bilgilerini birleştirerek yapılan programlar ile bu bilgileri sertifikalandırarak elde edebiliriz. Katılımcılara rehberliğin nasıl olması gerektiğini danışmanlığın nasıl olması gerektiğini daha uyumlu bir şekilde bir ekip halinde çalışma prensiplerini aktarmış olacağız” dedi.

Bir diğer eğitmen Prof. Dr. Ali Yazıcı projenin programı dâhilinde iki gün boyunca eğitimler verildiğini ifade ederek “Programa Kars, Erzurum ve Erzurum’a sınır illerden yoğun bir katılım var. Bütün amaç Hayat Boyu Öğrenme ile ilgili farkındalığın arttırılması yaygınlaştırılması ve konu ile ilgili olarak Avrupa Birliğinde ki çalışmalar Avrupa yeterlilik çerçevesi ulusal yeterlik çerçevesi gibi konuları işledik. Bu resmi bir şekilde gerçekleşti. Katılımcılara bazı sorular yönelttik. Yoğun bir katılım vardı. Başarılı geçtiğini temenni ediyoruz. Eğitimler devam edecek. Şekil değişikliği olsa bile projeyi yürüttüğümüz Erzurum Kayseri ve Şanlıurfa bölgelerinde halk eğitim merkezi sendikalar belediyeler mesleki eğitim merkezleri rehberlik araştırma merkezleri gibi kuruluşlardan farklı katılımcılar ile bu projeyi yürüteceğiz amaç; Hayat Boyu Öğrenme Projesini yaygınlaştırmak” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 12.01.2013 13:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.