2025’in Turizm Başkenti ilan edilen Erzurum’da başka şeyler söyleyin cancağızlar!

Öteden beri ülkemizde bir çok alanda önemli gün ve hafta kutlamaları yapılır.

Her biri toplumsal mesaj ve anlam içeren, farklı aktivite ve etkinliklerle kutlanan bu haftalar arasında Polis Haftası, Vergi Haftası, Müzeler Haftası, Veremle Savaş Eğitimi Haftası, Kütüphaneler Haftası, Yeşilay Haftası, Kızılay Haftası, Yaşlılara Saygı Haftası, Engelli Haftası gibi haftalar sayılabilir.

Bu haftalar illerdeki ilgili birim ve kurumların bütçelerine göre, daha çok da resmi kanallarca kutlanagelmiştir bugüne kadar.

İşte kutlanası bu haftalardan biri de Turizm Haftası.

Her yıl 15 Nisan’da başlayıp, 20 Nisan’da bitecek ve bu yıl 48’ncisi gerçekleşecek Turizm Haftası, bu yıl da Erzurum’da bir dizi etkinlikle kutlanacak, lakin kimse kusuruma bakmasın, hadsizlik de etmiş olmayayım ama müşahade ettiğim kadarıyla laf olsun, torba dolsun türü etkinlikler bunlar.

Hele hele Kış Turizm gibi çok önemli ve saygın bir konuma sahip olan Erzurum’da yapılması planlanan, duyurusunu, yapılan paylaşımdan öğrendiğim bu etkinlikler, çorbada bizim de tuzumuz olsun diye yapılması düşünülen şeyler.

Başka şeyler söylemek gerekir, cancağızlar!

Yapılacaklar çok sıradan, çok cılız..

Üstüne üstlük daha geçen yaz Kültür Yolu Projesi’nin uygulandığı, 2025 yılında alayla-valayla Turizm Başkenti ilan edilmiş bir Erzurum’da böylesine önemli bir haftayı hazırlanmış bu proğramla yapıyor olmak, daha baştan bu iddiayı kaybetmişiz anlamını taşır ki, eyvah eyvah!

Bana göre tabi.

Yoksa onca kafa yorulmuş, çorba ikramları gibi, seminer ve buna benzer etkinlikler ile de böylesine önemli bir hafta kutlanmasına kutlanır ve hem kutlayanlar hem de kutlananlar memnun olur ama benim memnun olacağım filan yok.

Birbirimizi kandırmayalım, yapacaksak kutlama, 2025’in mini provası da olur, sadece İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü değil, STK’lar ve kurumlar da işin içine girmeli.

Yoksa böylesine önemli bir kalemi eskizlerle zayi ederiz, büyük resim sadece hayallerde kalır.

O zaman da hayallerimiz Hawaii, gerçekler Sanayi demek olur ki, bu benim son kararımdır!

---

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: Dost diye bir şey yok. Siz iyiyseniz herkes iyi! (Anonim)

DUVARIN DİLİ: Eyy benim ömrümden ömür yiyenler. Doyduysanız söyleyin de sofrayı kaldırayım!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.