GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ MEVSİMİ GELDİ SAHTE GÜNEŞ GÖZLÜKLERİNE DİKKAT

Yaz mevsiminin yaklaşması ile güneş gözlüğü sezonu açıldı ama doktorlar ve gözlükçüler sahte güneş gözlüklerine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

29 Mart 2013 Cuma 16:12
GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ MEVSİMİ GELDİ SAHTE GÜNEŞ GÖZLÜKLERİNE DİKKAT
Yaz mevsiminin yaklaşması ile birlikte gözlerimizi güneşten gelen zararlı ışınlarından korumamız gerektiği için gözlük seçiminde sahte güneş gözlüklerine dikkat edilmelidir. Gözlük satıcısı Cesim Köse sahte güneş gözlüklerinin insanların gözlerine büyük oranda zararı olduğunu söyledi.

Köse, ”Sahte güneş gözlüklerinde ultraviyole filtre olmadığından ve polarizen özelliği taşımadığından güneşten ışınların yansımasını kırmadığı için güneşten gelen zararlı ışınlar direkt olarak göze temas ediyor. Ayrıca sahte güneş gözlüklerinde odaklama sistemi de bulunmuyor. Halkımız güneş gözlüğü satın alma konusunda yeterince bilinç sahibi değildir. Vatandaşlar aldıkları ucuz ve sahte gözlüklerin gözlerini koruyacağını sanıp kapalı renkleri tercih ediyorlar ama siyah veya kahverengi plastik gözlükler gözleri korumaz aksine göz bozukluğuna yol açar. Sahte gözlük kullanan bir vatandaş gözlüğü ilk takmaya başladığı zaman gözünün bozulduğunu anlamaz ama en geç 3 ay sonra gözünün bozulduğunun farkına varır. Orijinal güneş gözlüğü ve sahte gözlüğün farkını anlayabilmemiz için üstündeki orijinal baskılara dikkat etmemiz gerekir.” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 29.03.2013 16:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.