GÖZÜ YAŞLI AİLE ERZURUM'A DÖNDÜ

Depremin ardından kendisinden haber alınamayan öğretmen Dursun Demir, tüm çalışmalara rağmen bulunamadı. Öğretmenin gözü yaşlı ailesi ise Erzurum'a döndü.

03 Kasım 2011 Perşembe 09:56
GÖZÜ YAŞLI AİLE ERZURUM'A DÖNDÜ
Yaklaşık 1 ay önce Van'ın Erciş ilçesine atanan coğrafya öğretmeni Dursun Demir'in oturduğu Beyoğlu Apartmanı, 7.2 büyüklüğündeki depremde yıkıldı. Enkazdaki çalışmalar tamamlanmasına rağmen Dursun Demir bulunamadı. Görgü tanıklarının Demir'i depremden sonra sağ gördüklerini söylemeleri üzerine ilçeye gelen yakınları, arama çalışması başlattı. Demir'in öğrencileri de ilçe merkezinde öğretmenlerini aradı. Demir'in fotoğraflarının bulunduğu ilanlar hazırlanarak ilçenin çeşitli noktalarına asıldı. Ancak depremin üzerinden 10 gün geçmesine rağmen Dursun Demir'den haber alınamadı.
Enkaz altında kalıp kalmadığı bilinemeyen öğretmenin annesi Netice Demir, her enkazın altında gözyaşları içerisinde oğlunu aradı. Oğlunun resmini taşıyarak sesini duyurmaya çalışan anne Netice Demir, duyanların, görenlerin 0 531 972 61 97 numaralı telefondan kendileriyle irtibata geçmesini istedi. Anne Demir, yetkililerden oğlunun bulunması için yardım talebinde bulundu. Depremden hemen sonra Erciş'e gelerek oğlunu aramaya başladıklarını ifade eden Anne Netice Demir, şunları söyledi:
"Dursun'u bulabilmek için depremden sonra Erciş'e geldik. Dursun binanın enkazından çıkmamış. Hastaneleri aradık ve hiçbir yerde yeğenime ait iz bulamadık. İlanlar hazırlatarak ilçenin her tarafına ilan astık. Bazı görgü tanıkları Dursun'un depremden sağ olarak kurtulduğunu ve depremden sonra kendisini gördüklerini söylediler. Bunun üzerine umutlanarak öğrencileri ve 10 kişilik akrabalarımızla birlikte 10 gündür yeğenimi aradık. Bazı insanlar yemek kuyruğunda, kimisi kaldırımda Dursun'u gördüğünü söylüyor. Fotoğraflarını gösterdiğimiz bazı çocuklar da Dursun'u gördüklerini, bilinçsizce dolaştığını anlattı ancak bugüne dek bulamadık."
Dursun Demir'in depremde yaşadığı şok nedeniyle şuurunu kaybettiğini ve bilinçsizce ilçede dolaştığını tahmin ettiklerini belirten Demir, son aldıkları bilgilere göre, oğlunun ilçeden ayrıldığını düşündüklerini kaydetti.
10 gündür Erciş'te sürdürdükleri arama çalışmaların ardından gözü yaşlı anne ve yakınları Erzurum'a döndü.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.