GÖNÜL ELÇİLERİ KÖYLERDE

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Gönül Elçileri Projesinin ikinci aşaması olan Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesinin tanıtımı için Palandöken Kaymakam Vekili Hamit Genç ve eşi Şerife Genç, Dereboğazı Köyü, Taşlıgüney Mahallesi ve Nenehatun Mahallesi’nde tanıtım ziyaretlerinde bulundu.

27 Şubat 2014 Perşembe 16:20
GÖNÜL ELÇİLERİ KÖYLERDE
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 2013 yılında başlattığı Gönül Elçileri Projesinde ikinci aşama olan Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi’nde amaç ilköğretim ya da orta öğretim mezunu olan ve öğrenime devam etmeyen, imkansızlıklar dolayısı ile okuyamamış ve toplumsal kabuller nedeni ile okutulmamış kadınların, mesleki açık öğretim liselerine devam etmesinin sağlanması. Kadınların iş gücü piyasasında yer bulmasına, kendilerini ifade edebilme özgürlüğüne kavuşabilmelerine, toplumsal kalkınma sürecine katılımlarının desteklenmesine yönelik hazırlanan projenin, toplumun en dezavantajlı gurubunu oluşturan, köylerde ya da şehir merkezine uzak mahallelerde yaşayan ve çoğunluğu göç yolu ile gelen kadınlara tanıtılması çalışmaları kapsamında yapılan ziyaretlerde
Sayın hanımefendi, Dereboğazı Köyü, Taşlıgüney ve Nenehatun Mahallerinde kadınlarla bir araya gelirken Sayın Kaymakam V. Hamit Genç de okullarda öğrenci ve köy sakinleri ile bir araya geldi.
Mesleki Eğitim Açıköğretim Lisesinin avantajlarını ve bu proje ile sağlanan imkanları köy okullarında bir araya gelen kadınlarımıza anlatan Sayın Şerife Genç, özellikle toplumsal önyargılar ve maddi imkansızlık gerekçesi ile öğrenim hayatından uzaklaştırılan genç kızların bu program sayesinde yeni bir hayata başlayabileceklerine, bir diploma sahibi olarak, maddi açıdan kendi ayakları üzerinde durabilecek şartlara sahip olabileceklerine dikkat çekti. Kadınların hayatında ikinci bir şansı hak ettiğine olan inancın bir göstergesi olan projenin uygulanabilir olmasının, kadınlarımızın öncelikle kendilerinin bu şansı kullanmak istemesine bağlı olduğunu vurgulayan Sayın Genç, kadınlarımızın ve genç kızlarımızın bu proje kapsamında yeniden öğrenim hayatına kazandırılacağını ve onlara yeni bir gelecek verilebileceğini ifade etti ve herkesi Halk Eğitim Merkezlerine başvuruda bulunmaya çağırdı.
Ziyaretin gerçekleştirildiği yerlerdeki kadınlarda, böyle bir proje kapsamında yer almanın kendileri için şans olacağını, toplumsal önyargıları yıkabilmek ve bir meslek sahibi olabilmek için kendi adlarına bu adımları atmayı istediklerini ifade ederek, Kaymakam V. Hamit Genç ve eşleri hanımefendiye ziyaretlerinden ve bilgilendirmelerinden dolayı teşekkür ettiler.

Editör

Son Güncelleme: 27.02.2014 16:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.