GEZKÖY'ÜN DÖNÜŞÜMÜ TAMAM

Aziziye Belediyesi, 300 yıla aşkın tarihi bulunan Gezköy’de 300 dönüm alanın kamulaştırmasını tamamladı. Gezköy’de bin 90 hak sahibine 23 Milyon 500 bin TL ödeme yapıldı.

31 Ocak 2012 Salı 14:17
GEZKÖY'ÜN DÖNÜŞÜMÜ TAMAM
Tapu tescil davalarının açıldığı Gezköy’de belediye, kış mevsimine rağmen enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürerek, modern konutlaşmaya hazır hale getiriliyor. Gezköy’den kaldırılan enkazlar, ilçedeki yeni açılan imar yollarında dolgu malzemesi olarak kullanılıyor. Gerek Erzurum ve gerekse Dadaşkent’e başkan olmak isteyen adayların, projelerinde ilk sıralarında yer alan Gezköy’ün kamulaştırmasını tamamlayan Aziziye Belediyesi, ilçeye yeni bir vizyon kazandıracak önemli bir hizmetin daha altına imza attı.
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, “300 yıla aşkın tarihi bulunan Gezköy’ün kamulaştırılmasının tamamlanması, bizim için mutluluk vesilesi olduğu gibi, burada yaşayan hemşehrilerimizin desteğini, özverisini ve fedakarlığını da asla göz ardı edemeyiz.” dedi.

ILICA’DA 320 KONUT, GEZKÖY’DE KAMULAŞTIRMA TAMAMLANDI
Kentsel dönüşümün ilçenin önceliklerinden biri olduğunun altını çizen Başkan Cengiz, “Gezköy ve Ilıca’da birlikte yürüttüğümüz kentsel dönüşüm projelerimizde ciddi mesafe aldık. Ilıca Eski Mahalle 1. etapta yapımı süren 320 konutta yüzde 90 fiziki gerçekleşme sağlandı. Konutlar haziran ayında teslim edilecek. Ilıca’da 90 dönümlük alanı kapsayan 2. etapla ilgili istişarelerimiz sürüyor ve yüzde 65 oranında bir muvafakat söz konusu. Bununla birlikte 300 yıla aşkın tarihi bulunan ve belediye başkanlarının ve adayların hayallerini süsleyen Gezköy’ün kamulaştırılmasını tamamladık. İlçemize hayırlı olsun.” diye konuştu.

BİZ İNANDIK, HEMŞEHRİLERİMİZ DESTEK VERDİ VE BAŞARDIK
Gezköy’ün kentsel dönüşümünün, samimiyetin, iyi diyalogun ve kararlı adımların eseri olduğuna dikkat çeken Başkan Fatih Cengiz, “Göreve başladığımızda inanarak yola çıktık. Buradaki hak sahibi hemşehrilerimizle defalarca istişare toplantıları düzenledik. Talepleri ve beklentileri dinledik, imkanları ortaya koyduk. Sonuçta buradaki hemşehrilerimiz bize inandı, destek verdi ve teveccüh gösterdi. Biz de, tüm samimiyetimizle inandık. Sonuçta hemşehrilerimizin fedakarlığı ve özverisiyle Gezköy’ün kentsel dönüşümü bitti. Buradaki hemşehrilerimize 23 Milyon 500 Bin TL nakit ödeme yapıldı. Bu para da, özellikle ilçemizde ciddi manada emlak fiyatlarına yansıdı ve sonuçta kazanan yine hemşehrilerimiz oldu, ilçemiz oldu, esnafımız ve emlakçılar odu.” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN CENGİZ’DEN TEŞEKKÜR
Projenin tamamlanmasında emeği geçenleri de unutmayan Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, şunları söyledi: “İlçemizdeki kentsel dönüşüm projelerinin hızlı bir şekilde sonuçlanmasında Bakanlar Kurulu’ndan acele kamulaştırma kararlarının çıkmasını sağlayan başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimiz olmak üzere, Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ’a, Erzurum Milletvekillerimize, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala’ya ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile dua ve desteklerini esirgemeyen hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.”

Editör

Son Güncelleme: 31.01.2012 21:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.