GERİYE ACI HİKAYELER KALDI

Bingöl'de teröristlerin roketatarlı saldırısında şehit olan 10 askerden 8'inin cenazeleri, kimlik tespit işlemleri için Ankara'ya gönderildi.

19 Eylül 2012 Çarşamba 17:28
GERİYE ACI HİKAYELER KALDI

Türkiye’yi acıya boğan hain saldırıda şehit olan askerlerden geriye acı dolu hikayeleri kaldı. Ağır yaralı olarak getirildiği Erzurum’da duran kalbi yeniden çalıştırılan Niğdeli Jandarma Er Mehmet Dildari kurtarılamadı. Dildari'nin 17 Eylül 2011'de nişanlandığı, kazandığı üniversiteye kayıt yaptırmak için izin aldığı bildirildi. Dildari'nin şehit haberini askeri yetkililer, Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Kemerhisar Beldesi'nde oturan annesi Tuncay Dildari'ye bildirdi. Aldığı acı haberle fenalık geçiren anne Tuncay Dildari, eve gelen sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Bor Devlet Hastanesi'ne götürülerek gözlem altına alındı. 4 kardeşi olan şehit Dildari'nin babası Hüseyin Dildari'nin de 1999'de hayatını kaybettiği öğrenildi.

 

‘Ben şehit olacağım’ demiş

Bingöl’de askeri konvoya PKK’lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan jandarma er 21 yaşındaki Şahin Oğuz Kayabaş’ın, İzmir Ballıkuyu’daki baba ocağına ateş düştü. Yaklaşık üç ay önce teröristlerle girdiği silahlı çatışmada gözünden yaralanan şehit erin izin dönüşü annesi Nebiye Kayabaş’a, “Ben şehit olacağım. Buralara dönemeyeceğim” dediği öğrenildi.
İzmir’deki ailesinin yanına 15 gün önce ikinci kez izne gelen şehit jandarma er Şahin Oğuz Kayabaş’ın, geçen Cumartesi günü de izninin sona ermesiyle Elazığ’daki toplama merkezine döndüğü, buradan da Çukurca’daki birliğine gitmek üzere diğer askerlerle yola çıktığı belirtildi. Ailesiyle vedalaşmadan önce sık sık, “Ben şehit olacağım. Buralara dönemeyeceğim” diyen şehit askerin son olarak ayrılırken annesinden, teröristler yol kesip kimlik ve eşya kontrolü yaptığı için çantasına hiç bir askeri kıyafet ile malzemesini koymamasını istediği dile getirildi. Baba Ramazan Kayabaş, oğlunun cenazesini teslim almak üzere askerlerle Ankara’ya götürüldü.



Şehit Er Eruluç’un evinde hüzün var
Bingöl-Muş karayolunda düzenlenen saldırıda şehit düşen 9 askerden biri olan Salihlili Anıl Eruluç’un baba ocağına ateş düştü. Gece saatlerinde şehit Er Anıl Eruluç’un baba evine gelen Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Metin Şahin, Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Ali Arı ile Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay ve Emniyet Müdürü Erkan Taş, aileye oğullarının şehit düştüğü haberini verdi. Oğullarının şehit düştüğü haberini alan baba Nevzat ile dedesi Haşim Acar rahatsızlandı ve olay yerinde bekleyen ambulanslarla Salihli Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.
Şükran ve Nevzat çiftinin büyük oğulları olan 22 yaşındaki Anıl Eruluç, acemi birliğini Ankara Etimeskut’da tamamladıktan sonra usta birliği olan Van’ın Erciş ilçesine gitmek üzere yola çıkmıştı.

 

Acı haber Vanlı şehit Er Kayhan Kahraman'ın baba evine ulaştı
Bingöl-Muş karayolu üzerinde, içinde sivil askerlerin bulunduğu otobüse yönelik saldırıda şehit düşen Kayhan Kahraman’ın Van'daki baba evine ateş düştü. Baba Mustafa Kahraman ve yakınları, sinir krizi geçirdi. Fenalaşan aile bireylerine olay yerinde hazır bekletilen sağlık ekipleri müdahale etti. Kahraman’ın yakınları ve komşuları da eve akın etti.

 

Erzincanlı şehidin baba ocağına ateş düştü
Bingöl’de askeri konvoya düzenlenen terör saldırısında şehit düşen Erzincanlı Ahmet Aytekin’in baba ocağına ateş düştü. Saldırıda şehit düşen Ahmet Aytekin’in Erzincan’ın Tercan ilçesine bağlı Kargın Beldesi’nde ikamet eden ailesine acı haber öğle saatlerinde yerleşim biriminde görevli askeri yetkililerce verildi. Büyük bir acı yaşayan aile, evlatlarının şehit olduğu haberiyle yıkıldı. Sinir krizi geçiren şehit yakınları, görevlilerce sakinleştirilmeye çalışıldı.

 

İzin dönüşü şehit oldu

Bingöl’de askeri araca yapılan saldırıda şehit olan 11 aylık asker Er Savaş Topal’ın geçen cuma günü iznini bitirerek baba evinden ayrıldığı öğrenildi. Savaş Topal'ın Esenyurt’taki evinin bulunduğu sokağa büyük Türk bayrağı asıldı. Acı haberi alan aile cenaze işlemleri için Ankara’ya gitti. Şehit Er’in baba evinin önüne belediye ekipleri tarafından taziye çadırı kuruldu. Tekstil işinde çalışan ve 11 aylık asker olduğu öğrenilen Topal’ın cenazesinin memleketi Samsun’un Alaçam ilçesi Yenice Köyü’nde toprağa verileceği öğrenildi.

 

Bayburtlu şehidin ailesi cenazeyi teslim almak için Ankara’ya gitti
Bingöl’de askeri konvoya yapılan terör saldırısında şehit düşen Bayburtlu İdris Karakoşoğlu’nun baba ocağına ateş düştü.  Bayburt merkeze bağlı Akşar köyünde ikamet eden şehit ailesi, sabah saatlerinde Ankara’ya gitti. Şehit Karakaşoğlu’nun cenazesinin yapılacak kimlik tespitinin ardından ailesine teslim edileceği öğrenildi.

 

Şehit ateşi İzmir’e düştü
Şehit düşen 10 askerden Yusuf Vural’ın İzmir’deki baba ocağına ateş düştü. 10 askerin şehit düştüğü 70 askerin de yaralandığı hain saldırıda şehit olan 8 aylık asker Yusuf Vural’ın en son bir hafta önce izine geldiği belirtildi. İzmir’de, eczacı kalfası olarak çalıştığı belirtilen şehit asker Yusuf Vural’ın görev yaptığı birliğinde de sıhhiyeci olduğu öğrenildi. Cenazesi GATA’da bulunan şehit askerin ailesinin, DNA tespiti için askeri yetkililer eşliğinde gün içerisinde Ankara'ya gidecekleri bilgisi edinildi.



Adıyaman şehidini uğurladı

Son 15 gün içinde terörle mücadelede 3 asker şehit veren Adıyaman, dördüncü askerini göz yaşlarıyla karşıladı. Bingöl-Muş karayolunda terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain saldırıda şehit düşen Bakım Onbaşı Eren Kupal da, memleketi Adıyaman’ın Besni ilçesi Konuklu Köyü’nde toprağa verildi. Öte yandan, 2 Eylül tarihinde Beytüşşebap'taki çatışmada şehit düşen Jandarma Er Serdar Küpeli’nin babası Mehmet Küpeli de, şehit babası Hacıali Kupal’a sarılarak onu teselli etti. Mehmet Küpeli, acılı baba Hacıali Kupal’ın elinden tutarak manevi destek verdi, tören boyunca elini bırakmadı.

Editör

Son Güncelleme: 20.09.2012 09:06
Anahtar Kelimeler:
Şehit
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.