GENÇ HAFIZLARDAN KUR’AN-I KERİM ZİYAFETİ

İmam hatip liseleri arasında 'Kur'an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması'nın Türkiye finali sona erdi. Büyük heyecan yaşanan yarışmada dereceye giren genç hafızlara birer kese altın ve umre ziyareti hediye edildi.

26 Mayıs 2014 Pazartesi 08:32
GENÇ HAFIZLARDAN KUR’AN-I KERİM ZİYAFETİ
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Merinos Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen yarışmada, Türkiye genelinde imam hatip liseleri arasında yapılan yarışmalarda bölge finallerinde başarılı olan 10 öğrenci en güzel Kur’an-ı Kerim okuma yarışmasında ter döktü. Dereceye giren öğrencileri Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’ın da aralarında bulunduğu jüri üyeleri belirledi. Yarışmada birinci olan Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Cevat Karabıyık’a bir kese altın (15 adet çeyrek), tablet bilgisayar ve umre ziyareti hediye edildi. İkinci olan Ordu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Ömer Faruk Akkaya’ya 10 çeyrek altın ile çeşitli ödüller verilirken, üçüncü olan İzmit Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Adem Arslan ise 7 adet çeyrek altın ile çeşitli hediyeler aldı. Dereceye giremeyen 7 finaliste de ikişer adet çeyrek altın hediye edildi.

Yarışmada üçüncü olan İzmit Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Adem Arslan, yarışma öncesi, "Önce il yarışmaları, ardından da bölge yarışmaları neticesinde Türkiye Finali'ne geldik. İnşallah burada da derece elde edeceğime inanıyorum. Heyecanım yok. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur. Rakiplerimi kardeş olarak görüyorum" dedi

Hendek Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Ensar Koç ise, "Bu finale gelebilmek için birçok elemeden ve yoğun bir çalışmadan geçtik. Sırasıyla okulumuzda, bulunduğumuz ilde ve en sonunda da bulunduğumuz bölgede yarışmalara girdik. Bunlar kolay yarışmalar değil. Kim daha fazla çalışırsa emeğinin karşılığını alıyor. Biz de bu yüzden çok çalıştık. Son bir yıldır durmadan çalışmaya devam ettik. Katılımcı arkadaşlarıma başarılar diliyorum" diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 27.05.2014 15:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.