ETÜ’DEN ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI'NA SERT TEPKİ

Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’nce yapılan açıklamada, Ziraat Mühendisleri Odasının ETÜ kampus inşaatı ile ilgili olarak kamuoyunu yanlış bilgilendirdiği belirtildi.

07 Ağustos 2013 Çarşamba 16:12
ETÜ’DEN ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI'NA SERT TEPKİ
Ziraat Mühendisleri Erzurum Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Adem Yavuz Sönmez’in beraberindeki mühendislerle birlikte Erzurum Teknik Üniversitesi inşaat alanında yaptığı basın açıklamasında “bu alanın taban suyu seviyesi bakımından yüksek ve inşaat yapımına uygun olmayan bir alan" yönündeki iddialarının ve ETÜ’nün inşaatının temelinden su çıktığı iddiası bütünüyle gerçeğe aykırı olduğu dile getirilen açıklamada, “Yapılan bu açıklamanın yerel basında yer aldığı şekliyle kamuoyu yanlış bilgilendirilmektedir. Beton hidratasyonu sırasında beton bünyesinde bulunan suyun uzaklaşması sonucu rötre (büzüşme-kılcal çatlamalar) meydana gelir. Bu ise betonun çekme dayanımını düşürür ve betonun kimyasal etkilere, dona karşı olan dayanıklılığını azaltır. Bütün bunları önlemek için beton prizini aldıktan sonra belirli aralıklarla sulanır. Basın önünde yapılan trajikomik açıklamaya konu su birikintisi, halk arasında gayet iyi bilinen rutin işlem sonucudur” denildi.

Söz konusu araziye ait İmar Planlarına Esas olmak üzere Jeolojik ve Jeoteknik Etüt çalışmaları yaptırıldığı, çalışma sonunda oluşturulan raporun 20.12.2011 tarihinde Erzurum Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından onaylandığı ifade edilen açıklamada, “Yapılan bu çalışma ile arazi üzerinde 40 adet sondaj kuyusu açılmış olup kuyulardan sadece 8 adedinde suya rastlanılmıştır. Bu kuyularda rastlanılan en yüksek su seviyesi ise 10,5 m olup diğer 32 kuyuda 15 m’de dahi suya rastlanılmamıştır. Yapılan bu açıklamalar kamuoyunu yanlış bilgilendirmekte, şehrimize ve üniversitemize katkı sağlamamaktadır. Kamuoyuna saygı ile duyururuz.” görüşlerine yer verildi.

Editör

Son Güncelleme: 07.08.2013 16:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.