ESKİ BDDK BAŞKANI MUKİM ÖZTEKİN HAYATINI KAYBETTİ

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) eski Başkanı Mukim Öztekin 50 yaşında, vefat etti.

03 Mayıs 2015 Pazar 00:29
ESKİ BDDK BAŞKANI MUKİM ÖZTEKİN HAYATINI KAYBETTİ
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) eski Başkanı Erzurumlu Mukim Öztekin 50 yaşında, vefat etti.
Sağlık sorunları nedeniyle 12 Kasım 2014'te BDDK Başkanlığı görevinden ayrılan Öztekin, İstanbul'da hayatını kaybetti.Öztekin'in cenazesinin, yarın ikindi vakti Karacaahmet Şakirin Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği bildirildi.
Mukim Öztekin, 23 Eylül'de beyin ameliyatı olmuştu.BDDK Başkanlığına 22 Haziran 2012'de atanan Mukim Öztekin, BDDK'da kurum başkanlığının yanında kurul başkanlığı görevini de yürütüyordu.
 
MUKİM ÖZTEKİN KİMDİR?
Mukim Öztekin 1965'te Pasinler'de doğdu. Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü'nden 1987'de mezun oldu. Öztekin, 1988-2000 yılları arasında, Garanti Bankası, Albaraka Türk, Asya Finans Kurumu'nda, müfettiş yardımcısı, müfettiş, şube müdür yardımcısı, şube müdürü ve birim müdürü görevlerinde bulundu.
Asya Finans Kurumu'nda 2000-2004 yılları arasında genel müdür yardımcısı olarak görev yapan Öztekin, Mayıs-2004'ten beri Ziraat Finansal Kiralama Genel Müdürlüğü görevini yürütüyordu.
Kısa bir süre BDDK üyeliği yaptıktan sonra TMSF'na atandı. Daha sonra ise BDDK başkanlığı yapan Öztekin, 12 Kasım 2014 itibariyle sağlık sorunları dolayısıyla görevinden ayrıldı.

Editör

Son Güncelleme: 03.05.2015 00:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.