ERZURUMLU EMRAH MÜZE KÜTÜPHANESİ’NDE KONUŞMACI M. HANEFİ İSPİRLİ’YDİ

Geleneksel hale gelen Erzurumlu Emrah Edebiyat Müze Kütüphanesi Ramazan Ayı Kültür-Sanat Programları, Ramazan-ı Şerifin programlar “Ramazan Sohbetleri” başlıklı programla başladı ve oldukça yoğun bir katılımla devam ediyor.

14 Temmuz 2014 Pazartesi 03:28
ERZURUMLU EMRAH MÜZE KÜTÜPHANESİ’NDE KONUŞMACI M. HANEFİ İSPİRLİ’YDİ
Ramazan boyunca her akşam teravihden sonra başlayan sohbetlerin 15.gününde konuşmacı Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şube Başkanı, Şair M.Hanefi İspirli oldu.

İspirli, “Şiir ve Potika” başlığı altında yaptığı konuşmada Aristo’dan başlattığı Poetika tarihini günümüze kadar örnekleri ile anlattıktan sonra, Türk Şiiri üzerine değerlendirmelerde bulundu. Sezai Karakoç ve şiirinin önemine vurgu yapan İspirli, poetik anlamda bir çıkışın yapılamamasını eleştirdi ve cesur kalemlere ihtiyaç olduğunu söyledi.

Günümüzün meşhur şairlerinin hayatlarındaki kırılmalarlar nasıl buralara geldiklerini örnekleri ile anlatan İspirli, şairin ve şiirin “Beş Zindan”ı olduğunu ve bu zindanlar üzerinden şiirin ortaya konulmasının zorluklarından söz etti.

Editör

Son Güncelleme: 14.07.2014 03:29
Anahtar Kelimeler:
ErzurumHanefi İspirliEmrah
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.