ERZURUM’DAN SOMA’YA 1200 HATİM

Manisa’nın Soma İlçesi’nde meydana gelen kazada hayatını kaybeden 299 madenci için okunan hatimlerin duası Ulu Cami’inde yapıldı.

17 Mayıs 2014 Cumartesi 13:33
ERZURUM’DAN SOMA’YA 1200 HATİM
Erzurum il müftülüğü tarafından organize edilen program çerçevesinde Erzurum genelinde okunan toplam 1200 hatimin duası İl Müftüsü Hasan Çınar tarafından Ulu cami’de yapıldı. Program vefat eden madenciler için Kur’ân-ı kerim tilaveti ile başladı. Ardından bir konuşma yapan İl Müftüsü Hasan Çınar: “ Kazada vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Biz ölümü yok oluş olarak değil ebedi hayatın bir başlangıcı olarak biliriz. Soma’nın dipsiz karanlığında çocuklarının nafakası için hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız cennetin aydınlığına doğru yürümüşlerdir. Peygamber efendimiz göçük altında kalanların şehit olacağını bize haber vermektedir. Rabbim ülkemizi bu tür afatlardan ve belalardan muhafaza eylesin” dedi.

Kur’ân diyarı olan Erzurum’da yirmi dört saat gibi kısa bir zamanda bu kadar çok hatimin okunmasından dolayı duyduğu memnuniyeti de dile getiren müftü Çınar: “Müslümanlar bir cesede benzer. Birimizin ayağına batan diken diğer Müslümanda acılar meydana getirmelidir. Bu gün Erzurum okuduğu hatimlerle bu duyarlığını ortaya koymuştur.” Diye konuştu.

Program yapılan dua ile son buldu.

Editör

Son Güncelleme: 17.05.2014 13:34
Anahtar Kelimeler:
ErzurumHasan çınarHatim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.