ERZURUM'DA ŞADIRVANLAR DONDU

Sibirya'dan gelen soğuk hava dalgasının etkisine giren Erzurum buz kesti. Dün gece sıfırın altında 24 dereceyi gören Erzurum’da süs havuzları ve şadırvanlar buz tuttu.

26 Kasım 2011 Cumartesi 19:47
ERZURUM'DA ŞADIRVANLAR DONDU
Sibirya ve Doğu Karadeniz üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde, hava sıcaklıkları önemli ölçüde düştü. Erzurum'da gece hava sıcaklığı sıfırın altında 24 derece olarak ölçülürken, şehir merkezindeki birçok süs havuzu ve şadırvan buz tuttu.
Erzurum’da görülen soğuk hava çevre illerde de etkili oldu Kars ve Ağrı'da sıfırın altında 20, Ardahan'da 18, Iğdır'da 9, Erzincan'da ise 8 derece olarak kaydedildi.
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü verilerine göre bölge illerinde günün en yüksek sıcaklıkları ise sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 5, Kars ve Ardahan'da 4, Ağrı'da 3 derece olarak tahmin ediliyor.
Bölgede Erzincan ve Iğdır'da en yüksek sıcaklıkların artı değerlerde olacağı belirtiliyor. Meteoroloji yetkililerin bilgilerine göre bölgede soğuk hava bir müddet daha etkisini gösterecek. Dün gece kasım ayının en soğuk gecesini yaşayan Erzurum ay sonuna kadar soğuk havanın etkisinde kalacak. Kasım ayının en soğuk gecesini yaşayan Erzurumlular da soğuk havadan etkilendi. Cadde ve sokaklarda yürüyenler, dondurucu soğuğun etkisinden atkı ve berelerle kurtulmaya çalıştı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.