ERZURUM'DA DEPREM TATBİKATI

Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Asya Arama ve Kurtarma Ekibi tarafından kentte düzenlenen deprem tatbikatı gerçeği aratmadı.

15 Aralık 2012 Cumartesi 17:47
ERZURUM'DA DEPREM TATBİKATI

Mehmet Ali YILMAZ'ın haberi

Erzurum Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği karargah binası mevkisinde Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Asya Arama ve Kurtarma Ekibi’nce gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği, 6.8 şiddetindeki deprem sonrası Osman Gazi Mahallesi’nde yıkılan apartmanın altında kalan biri ölü 2 kişi enkazdan çıkarıldı. Bu esnada olay yerine sevk edilen iki ambulans zeminin kayganlığı ve dikkatsizlik sonucu çarpıştı. Toplam 20 kişilik ekibin görev aldığı tatbikatta, enkaz altında kalan iki kişiden biri sağ olarak kurtarıldı. Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Asya Arama ve Kurtarma Ekibi Müdürü İsmail Büyükay, tatbikatın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, gönüllülük esasıyla kurulan teşkilatlarının ülkenin 5 bölgesinde oluşturulduğunu söyledi. Büyükay, “Erzurum’da Asya  olarak 20 kişilik ekibimiz bulunmaktadır. Her türlü yurt içi ve yurt dışı afetlerde görev alabilecek kapasitededir arkadaşlarımız. Kimse Yok Mu Erzurum Asya Ekibi olarak sadece bir arama kurtarma ekibi değil aynı zamanda afetlerde Kimse Yok Mu’nun bir yüzü olarak da görev alıyoruz” dedi. Büyükay, okullarda deprem simülatörlerinin bulunduğunu hatırlatarak, “Bunlarla özellikle gençlerimize ve çocuklarımıza eğitimler veriyoruz. Halkımızı bilinçlendirmeye yönelik seminerler veriyoruz. Gönüllülerimizle beraber afet sırasında devletimizin kurum ve kuruluşlarıyla beraber omuz omuza destek vermeye her zaman hazırız. Asya ekibi olarak ayrıca acil durumlarda şuanda lojistiklerimizde bulunan 5 bin çadır, 30 bin battaniye ve 6 bin hazır gıda kolisiyle her türlü olası afete hazırız” diye konuştu. Kimse Yok Mu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Polat da, kamu yararına çalışan derneklerinin Türkiye’nin en önemli sivil inisayitif grupları arasında yer aldığını söyledi. Asya Arama ve Kurtarma Ekibi’nin önemine değinen Polat, “Erzurum’da aralarında mühendis, öğretmen, tekniker ve farklı mesleklerde bulunan gönüllülerin yer aldığı Asya Arama ve Kurtarma Ekibi, dinleme cihazları, hava yastıkları, kesme ve aydınlatma aletleriyle son teknolojiyi kullanan bir özelliğe sahiptir. Türkiye’de 28 şubemiz bulunmaktadır. Bugüne kadar 100’e yakın eğitim kurumunda öğrencilere yaklaşık 50’nin üzerinde deprem eğitimi verdik” şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 16.12.2012 15:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.