"Erzurum'un her tarafı tarih kokuyor"

Erzurum Valisi Okay Memiş, "Her tarafı tarih kokan, Mülki İslam'ın kilidi olan Erzurum’da nereye gidiyorsak tarihte yaşanmış bir kahramanlık ya da çok güzel anılar ortaya çıkıyor" dedi.

admin
admin
25 Ocak 2019 Cuma 08:18
"Erzurum'un her tarafı tarih kokuyor"

Erzurum Valisi Okay Memiş, "Her tarafı tarih kokan, Mülki İslam’ın kilidi olan Erzurum’da nereye gidiyorsak tarihte yaşanmış bir kahramanlık ya da çok güzel anılar ortaya çıkıyor." dedi.

Vali Okay Memiş, Büyükşehir Belediyesince şehre estetik katmak için iyileştirme çalışmaları yapılan tarihi Bat Pazarı'ndaki dükkanları ziyaret etti.

Kent sakinleriyle bir araya gelip sohbet eden Memiş, Erzurum'un tarihi ipek yolunda bulunan kadim şehir olduğunu vurgulayarak, kentin en eski yerleşim birimleri, çarşıları ve mahallelerini tek tek dolaştığını belirtti.

Memiş, Bat Pazarı'ndaki ustaların da çıraklıktan yetişerek geldiğine dikkati çekerek, "Kadim şehir Erzurum’un tarihinden gelen tüm eserleri, gelenek ve görenekleri ile usta çırak ilişkisi arasındaki saygı halen yaşatılıyor." ifadelerini kullandı.

Erzurum'un her mahallesinin tarih koktuğunu söyleyen Vali Memiş, "Her tarafı tarih kokan, Mülki İslam'ın kilidi olan Erzurum’da nereye gidiyorsak tarihte yaşanmış bir kahramanlık ya da çok güzel anılar ortaya çıkıyor." diye konuştu.

Vali Memiş esnaf ve vatandaşların taleplerini dinledikten sonra Bat Pazarı'ndan ayrıldı.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumValiOkay Memiş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.