ERZURUM STANDINDA ‘SARI GELİN’ TÜRKÜLÜ SOHBET

Bağcılar Belediyesi Etkinlik Alanı’nda ülkemizin her yöresinden renk ve lezzet var.

08 Temmuz 2015 Çarşamba 02:50
ERZURUM STANDINDA ‘SARI GELİN’ TÜRKÜLÜ SOHBET
Bağcılar Belediyesi Etkinlik Alanı’nda ülkemizin her yöresinden renk ve lezzet var. 60 stanttan birisini oluşturan Bağclıar Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği de misafirlerine kadayıf dolması ile kete ikram ediyor. Hoşça devam eden sohbetler ‘Sarı Gelin’ türküsünün seslendirilmesiyle ayrı bir anlam kazanıyor.
Bağcılar’da Ramazan ayı her bölgeden renk ve lezzetlerin hizmete sunulduğu stantlarda farklı yaşanıyor. Bağcılar Belediyesi Etkinlik Alanı’nda kurulan stantlarda dostluk ve kardeşlik duyguları gelişiyor. Bağcılar Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği de hizmete açtığı stantta hemşehrileri bir araya getiriyor. İftar sonrası bir araya gelen ilçe sakinleri ‘kıtlama şeker’ eşliğinde nefis çaydan yudumlayarak bolca sohbet ediyorlar. Keyifli sohbetlere ev sahipliği yapan stantta espriler, hikayeler, türküler eşliğinde sıcak ve samimi sohbetlerde bulunuluyor. Erzurum’a ait yöresel yiyeceklerin de sunulduğu stantta davetlilere ‘kadayıf dolması’ ile ‘ kete’ de ikram ediliyor. Erzurumlular Platformu Başkanı Bahattin Albayrak, duygularını şöyle ifade etti: 
“Ramazan ayında hemşehrileriyle bir araya gelmekten dolayı mutlu olduklarını belirterek, kendilerine bu imkanı sunan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya teşekkür etti. Albayrak, “Erzurum, insani ve kültürel değerlerin yaşandığı ve yaşandığı kentin ismidir. Bizler de bu değerlerimizi Bağcılarımızda yaşatmaya gayret ediyoruz.”  

Editör

Son Güncelleme: 08.07.2015 02:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.