Erzurum'da bir mahalle karantinaya alındı

Erzurum'un İspir ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir mahalle karantinaya alındı.

admin
admin
08 Temmuz 2020 Çarşamba 00:34
Erzurum'da bir mahalle karantinaya alındı

İlçe Sağlık Müdürlüğü filiasyon ekibinin çalışmaları sonucu Çayırbaşı Mahallesi'nde pozitif vaka sayılarında artışa rastlandı.

Temaslı sayısının fazlalığı ve diğer mahallelerde yaşayanlara bulaşma riski nedeniyle Çayırbaşı Mahallesi, İlçe Hıfzıssıha Kurulu kararıyla karantinaya alındı.

Karar doğrultusunda mahalleye giriş çıkışlar 14 gün yasaklandı.

KAYMAKAMIN HAKLI İSYANI

Öte yandan İspir Kaymakamı Faruk Erdem, ilçedeki vaka sayısındaki artışın dışarıdan gelen kişilerin kendilerini 14 günlük karantinaya almamasından kaynaklandığını ifade etti.

Kişisel sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Erdem, “İzin dönüşü gündemimizi koronavirüsle açtık maalesef. Bugün aldığımız karara göre ay başında karantinaya aldığımız Değirmendere Mahallesinden sonra Çayırbaşı Mahallesi de 14 günlük karantinaya alındı.” ifadeleri ile kararı duyurdu.

“Maalesef ilçemizdeki vaka sayısında hızlı bir artış var son dönemde.” diyen Kaymakam Erdem, “Gerek televizyonda gerekse internette yetkililerin o kadar uyarısına rağmen yaptığımız filyasyon çalışmasında vakaların İspir dışından gelen bazı kişilerin kendini 14 günlük karantinaya almamasından kaynaklandığını tespit ediyoruz. Eski alışkanlıklar devam ediyor, birisi İspir’e ya da köylere geldiğinde “hoş geldin” ziyaretleri sanki hiçbir şey yokmuşçasına devam ediyor. Özellikle yaşlıları, hastaları düşünelim, komşu hukukuna saygılı olalım. Birbirimize fiziken mesafeli olalım. Fiziki mesafe gönül birlikteliğine engel değil!” ifadelerini kullandı.

İŞTE O PAYLAŞIM;

Editör

Son Güncelleme: 09.07.2020 07:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.