ERZURUM AĞAÇ VE ÇİÇEKLERLE BEZENİYOR

Büyükşehir Belediyesi, Erzurum’u çiçek ve ağaçlarla donatıyor. Ateş, tetünya, Horoz İbiği ve Kadife gibi çiçek türleriyle ana arterlere rengarenk bir görünüm kazandıran Büyükşehir Belediyesi, rejüleri ise ithal ve yerli ağaçlarla süslüyor.

12 Temmuz 2012 Perşembe 09:59
ERZURUM AĞAÇ VE ÇİÇEKLERLE BEZENİYOR
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, çevre düzenleme çalışmalarında rakip tanımıyor. Erzurum şehir merkezini iklim yapısına uygun süs bitkisi ve ağaçlarla süsleyen Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 15 bin ağacı toprakla buluşturacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Erzurum’da en çok ağaçlandırma ve çevre düzenlemesi yapılan dönem, bizim dönemimiz oldu” diyerek, bu yöndeki çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından çevre hizmetlerine gösterilen hassasiyetin çok büyük olduğunu vurgulayan Başkan Küçükler, Erzurum Havalimanı yolundan başlayarak, şehrin giriş ve çıkışlarıyla şehir merkezinin çiçek ve özel tür ağaçlarla donatıldığını belirtti.
Ateş, Tetünya, Horoz İbiği ve Kadife gibi çiçek çeşitleriyle ana arterlerdeki refüj, park ve bahçelerin süslendiğini anlatan Başkan Küçükler, aynı şekilde süs elması, süs eriği, huş, mavi ladin, top akçaağaç, Amerikan dışbudağı ve çınar yapraklı akçaağaç gibi bitki türleriyle de, refüjler ve yaya kaldırımlarının süslendiğini kaydetti.

KÜÇÜKLER: ÖNCE EKSİKLİKLERİ GİDERİYOR, ARDINDAN ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPIYORUZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’da ağaçlandırma başta olmak üzere şehrin görsel açıdan estetik bir görünüme kazandırılması yönündeki çalışmalara yoğunluk verildiğinin altını çizerek, “Bu çalışmalar öncelik sıralamamızda maalesef arka plana attığımız çalışmalar. Sebebine gelince, Erzurum’da belediye hizmetleri noktasında çok daha büyük ihtiyaçlar ve gereksinimler vardı. Yani asfaltı bozuk olan bir yolda refüjleri ağaç ve çiçeklerle donatmanın hiçbir anlamının olmayacağını düşündük. Dolayısıyla önce yollarımızı düzenledik, yaya kaldırımlarımıza estetik bir görüntü kazandırdık. Bu yöndeki çalışmalarımızı şehrin geneline yaydık ve sorumluluğumuz altındaki tüm ana arterlere yapısal bakımdan modern bir görünüm kazandırdık, kazandırmaya da devam ediyoruz. Eksikliklerini giderdiğimiz her ana arterleri geçmiş yıllarda olduğu gibi, bugün de ağaçlar ve süs bitkileriyle donatıyoruz” diye konuştu.
Başkan Küçükler, “Erzurum’u öyle bir noktaya taşıyacağız ki; şehrin asli tüm ihtiyaçları giderilmiş ve bir belediyenin vermesi gereken en önemli hizmetler vatandaşın istifadesine sunulmuş olacak. İşte çevre düzenleme ve güzelleştirme çalışmalarına bu süreçten sonra çok daha fazla ağırlık verilecek” ifadelerini kullandı.

Editör

Son Güncelleme: 12.07.2012 10:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.