ERZURUM, 12 YIL ARADAN SONRA NÜFUS ARTIŞIYLA TANIŞTI

Erzurum, 12 yıl aradan sonra yeniden nüfus artışıyla tanıştı. 2010 yılında 769 bin 85 kişi olarak belirlenen Erzurum nüfusu, 2011 yılı sonu itibariyle 780 bin 847’ye yükseldi.

30 Ocak 2012 Pazartesi 16:23
ERZURUM, 12 YIL ARADAN SONRA NÜFUS ARTIŞIYLA TANIŞTI
Nüfus sayım sonuçlarını değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Erzurum için hem genel, hem de yerel anlamda ortaya konulan büyüme ve gelişme hedefleri, sonunda meyvelerini vermeye başladı” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’un 12 yıl aradan sonra yeniden nüfus artışıyla tanıştığını söyledi. Erzurum’da artış düzeyindeki en son nüfus sayımının 2000 yılında Devlet İstatistik Enstitüsü (DİE) tarafından yapıldığını hatırlatan Başkan Küçükler, “Erzurum’un nüfusu 2000 yılında yapılan sayımda 937 bin 389 kişi olarak tespit edilmişti. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ne geçilmesinin ardından yapılan 2007 ve sonraki yıllara ait sayımlarda da, kentimizin nüfusunda devamlı düşüş kaydedildi. Son olarak yapılan 2011 yılı nüfus sayımı ise, Erzurum’un nüfusunu artırdığını ortaya koydu. 2010 yılında 769 bin 85 kişi olarak belinlenen Erzurum nüfusu, geride bıraktığımız 2011 yılı sonu itibariyle 780 bin 847’ye yükseldi. Bir yıl içerisinde kaydedilen 11 bin 762 kişilik nüfus artışı, Erzurum için hem genel, hem de yerel manada belirlenen büyüme hedeflerinin meyvelerini vermeye başladığını göstermesi açısından çok önemlidir” diye konuştu.
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi ile yapılan 2011 yılı nüfus sayımlarının, Büyükşehir nüfusundaki artışı da gözler önüne serdiğini vurgulayan Başkan Küçükler, “Bir önceki yıl 367 bin 250 kişi olan Büyükşehir nüfusu, 2011 yılı sonu itibariyle de, 382 bin 383’e yükselmiş oldu.” dedi.

BAŞKAN KÜÇÜKLER: ERZURUM, GELECEĞİN MARKA ŞEHRİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 2010 yılına ait nüfus sayım sonuçlarının açıklandığı geçtiğimiz yılın başında yaptığı bir açıklamayı anımsatarak, “Bir yıl önce yine bu zamanlar Erzurum’un 2010 yılına ait nüfus sayım sonuçlarını değerlendirirken, ‘Erzurum nüfusu 2011 yılından itibaren artış yaşamaya başlayacak’ şeklinde bir ifade kullanmıştık. Bu açıklamayı yaparken, Erzurum için belirlenen yerel kalkınma politikalarını ve şehrimizin içinde bulunduğu gelişim sürecini göz önünde bulundurmuştuk. Tespitlerimizde ve beklentilerimizde ne kadar haklı olduğumuz, 2011 yılına ait nüfus sayım sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte ortaya çıkmış oldu” diye konuştu.
Başkan Küçükler, sözlerini şöyle sürdürdü: “Erzurum nüfusunda 12 yıl aradan sonra kaydedilen artış, şehrimizin yeniden bir cazibe ve canlılık merkezi haline gelmeye başladığını gösteriyor. Bu tablo kuşkusuz yerel yönetimler olarak omuzlarımızdaki sorumluluğu da artırıyor. Çünkü nüfusun artması demek, hizmete duyulan ihtiyacın da artması anlamına geliyor. Büyükşehir Belediyesi olarak bu bağlamda emin adımlarla yürümeye devam ediyoruz. Kaldı ki, Erzurum’a yönelik olarak yaptığımız her yatırım ve her hizmette, güzel şehrimizin yarınlarını ve geleceğini hesap ediyor, adımlarımızı da ona göre atıyoruz. Çünkü biz güzel Erzurum’umuzun yarınların marka şehirlerinden birisi olacağından en az adımız kadar eminiz.”

Editör

Son Güncelleme: 31.01.2012 08:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.