ENGELLİ BABA VE OĞLUNUN DRAMI

Erzurum’da engelli baba ve oğlunun yaşadığı dram yürek burkuyor. Yıkılma riski olan harabe bir evde yaşayan 70 yaşındaki engelli Mehmet Mindivar ve oğlu Nihat Mindivar, bütün zorluklara rağmen ayakta kalma mücadelesi veriyor.

06 Mart 2013 Çarşamba 18:17
ENGELLİ BABA VE OĞLUNUN DRAMI
Yakutiye ilçesinde mutfağı ile tuvaleti aynı yerde bulunan küçük harabe bir evde yaşama mücadelesi veren baba ve oğlunun dramı yürek burkuyor. Hem özürlü hem de kulaklarında duyma sorunu olan 40 yaşındaki oğul Nihat Mindivar, 25 yıl önce babası ile annesinin ayrılması üzerine 70 yaşındaki sakat babasını yalnız bırakmayarak bakıma muhtaç olan babasına bakmaya çalışıyor. Evlerinde banyo yapabilecek bir yer olmadığı için ayda 1 kere banyo yapma imkanı olduğunu söyleyen Nihat Mindivar, "Bizim ne gelenimiz ne de gidenimiz vardır. Babam kolundan ve omuzundan sakat 70 yaşında hasta olduğu için elinden bir iş gelmiyor ve çalışamıyor. Ben de hem özürlüyüm kulaklarım duymuyor ve bütün vücudumdan şikayetçiyim. Biz böyle bir kenara itilmiş şekilde yaşıyoruz. Bizim kimse kapımızı çalmıyor. Bizim annemiz bacımız yok bu harabe evin içinde sefalet içinde yaşıyoruz. Dışarıda kar var evin kapıları düzgün olmadığı için içerisi çok soğuk bize yapılan tek yardım kömür yardımıdır. Bazen hiç yemek yemeden bile geçirdiğimiz günler oluyor. Ben sakat babama bakmak için hiç evlenmedim geldim 40 yaşına bu zamandan sonra da evlenmeyi hiç düşünmüyorum” dedi.

Yaşadığı zorluklardan dolayı hasta olan 70 yaşındaki baba Mehmet Mindivar artık düzgün yaşayabilecekleri sıcak bir yuva istedi. Baba Mindivar, "Ben 25 yıl önce eşimden ayrıldım ve oğlumla yaşamaya başladım. Ben kendim sakatım. Bizim hiç kimseden bir gelirimiz, sosyal güvencemiz yoktur. Sakatlık maaşı için başvurdum ama ondan da hala bir ses çıkmadı. Biz bu mağduriyetin içinde yaşamaya çalışıyoruz. Benim 15 yıldan beri yatacağım yatağım yok sadece yere serdiğim süngerin üstünde uyumaya çalıyorum. Malum ben 70 yaşındayım Erzurum’da soğuk memleket olduğu için bazı geceler çok üşüyorum. Oğlum 40 yaşına geldi benim yüzümden evlenemedi. Oğlum özürlü olduğu için kimse ona iş vermiyor. Evimiz de yaşanılacak gibi değil, tuvaletle mutfak aynı oda içerisindedir. Bu durumu gören komşularımızdan ve hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyoruz çok mağduruz” dedi.


Editör

Son Güncelleme: 06.03.2013 18:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
serap ay 2013-03-06 19:49:45

allah yardimcilari olsun. asil ihtiyaç sahipleri bunlar işte :(