Düşmanları güldürdük iyi mi oldu?

Düşmanları güldürdük iyi mi oldu?

02 Haziran 2013 Pazar 22:36
Düşmanları güldürdük iyi mi oldu?
Yurdum insanın bir çoğu açlık sınırında. Asgari ücretli akıbetinin ne olacağını bekliyor. Gözünü bu ay içerisinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e dikmiş durumda. Çelik’in iki dudağının arasından çıkacak sözü bekliyor. Ülkemizin önünde yığınla sorunlar var. Ve bu sorunları aşmamız gerekirken, önce Alkol tartışması, şimdi de “Gezi Parkı” tartışması. Bir haftayı aşkın süredir Akil insanların pabucu dama atıldı. Bırakın Akil insanlara Erzurum’da gösterilen tepkiyi, Akil insanların Doğu’da 20 bin kişi ile görüştükleri haberleri dahi ulusal hiçbir Tv. Kanalının gündemine girmedi. Akiller Erzurum’daymış kimin umurunda. Hatta ve hatta TRT 3 Spor Kanalı da olmasa Milli takımın hazırlık maçlarındaki yıkık dökük hali konuşulmayacak. İyi ki de TRT3 spor kanalı var. En azından spordaki gelişmelerden bizleri haberdar ediyor.
Varsa yoksa ulusal medyanın gündemi Taksim Gezi Parkı ve alkol yasakları. Hangi televizyon kanalını zampinglesen karşına ya alkol tartışması, ya da Gezi Parkı olayları çıkıyor. Tabi Gezi Parkı’nın Türkiye’ye faturası çok ağır oldu. Hem ekonomik, hem de imaj açısından çok büyük bir kayba ve zarara uğradı Türkiyem… Evet! Ülkemiz Gezi Parkı olayları ile dünyanın gündemine oturdu. Amarikalısı, Avrupalısı, Afrikalısı, Asyalısı gözünü bir anda Türkiye’deki olaylara dikti. Kimi Avrupa İnternet Siteleri Türkleri yine barbarlıkla suçladı. ‘Barbar Türkler ağaçlar için ayaklandı’ falan başlıkları atmaya başladı. Kimi ülkelerin haber kanalları ve internet siteleri “Türkiye Baharı’ yorumları yapmaya başladı. Bir kere kafadan belirteyim. Burası Türkiye, iş başa düştü mü herkes kenetlenir. Türkiye için canını verir. Türkiye’den Arap Baharı görüntüsü bekleyenler avuçlarını yalasın öyle bir şey olmaz. Ve olmayacakta.  Türkiye’de bilinçsizler karşısında milyonlarca da bilinçli ve sağduyulu insan var. Bu insanlar düşmanı güldürmez ve vatanına ihanet etmez. Ancak benim garibime giden olay İstanbul’da yaşanan ve  İstanbul’da ikamet edenleri ilgilendiren Gezi Parkı sorunu, niye 49 ilde aynı anda ayaklanma meydana getirir ve hatta Avrupa’nın bazı ülkeleri ile özelliklede Almanya’nın Başkenti Berlin’de niye aynı anda yankı bulur bunu anlamış değilim. Provokatörler yine iş başındaydı. Benim İstanbulumda olan ve benim ülkemi ilgilendiren bir olayda Belirlin’de tepki mitinginin olmasını mantığım almıyor. Doğrusu… Ya! Bakın İstanbul’daki Taksim Gezi Parkı’ndaki ağaçları sökülmesinin doğruluğunu, yanlışlığını tartışmıyorum. Zaten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da, projenin yeterince halka anlatılamadığını ve bunun bir eksiklik olduğunun altını çizerek, bir erdemlik yapıyor. 
Evet!...Gezi Parkı Olaylarının üzerinden üç gün geçti. Olayların ardından Gezi Parkı’nda arda kalanlar savaş alanından farksız bir görüntü oluştu. Gezi Parkı ile tüm düşmanları sevindirdiğimiz bir gerçek ortaya çıktı. Bir Gezi Parkı ile tüm dünyadaki düşmanlarımızı sevindirdik. Onlar bir yerlerine kına yaktı. Ancak benim tek tesellim Gezi Parkı’nda can kaybı olmamasıydı. Ya bir tane provokatör Taksim’i kan gölüne çevirseydi. Allah’tan bu olmadı. Çok şükür…

Editör

Son Güncelleme: 02.06.2013 22:38
Anahtar Kelimeler:
ErzurumGezi Parkı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.