DOĞUM HASTASI 5 SAAT MAHSUR KALDI

Erzurum'da kanamalı doğum hastasını almaya giderken kara saplanan paletli ambulansta 5 saat mahsur kalan sağlık görevlileri, karla mücadele ekipleri tarafından kurtarıldı. Köye ulaşan sağlık görevlileri, hastayı alarak Çat Devlet Hastanesi'ne getirdi.

11 Şubat 2012 Cumartesi 20:39
DOĞUM HASTASI 5 SAAT MAHSUR KALDI
850 köy yolunun merkezle ulaşıma kapandığı Erzurum'da karakış etkisini sürdürüyor. Dün Çat ilçesine bağlı Karaşeyh köyünde kanamalı hasta olduğu ihbarı üzerine köye gitmek üzere harekete geçen Sağlık Bakanlığı'na bağlı Fikri Taş yönetimindeki 25 LT 970 plakalı kar paletli ambulans, kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu Çat'ın Budaklar yol ayrımında iki kez kara saplandı. İçinde Acil Tıp Teknisyeni Eda Erbaş ve Ebe Sevgi Yücel'in de bulunduğu sağlık görevlilerinin telsizle "Mahsur kaldık, yardım bekliyoruz" anonsları üzerine İl Özel İdare Müdürlüğü'ne bağlı karla mücadele ekipleri bölgeye gönderildi. Ambulans, iş makineleriyle halat bağlanarak kurtarıldı. 5 saat kurtarılmayı bekleyen sağlık görevlileri, köye ulaştıktan sonra kanamalı hasta Zeynep Aktaş'ı (26) ambulansa alarak ilk müdahalesini yaptıktan sonra Çat Devlet Hastanesi'ne getirdi. Genç kadın, hastanede müşahede altına alındı.
Ambulans şoförü Fikri Taş, "Çok yoğun kar yağışı, tipi ve maalesef görüş mesafeniz yok. Bu nedenle köye ulaşmak için doğanın ağır kış şartlarında mücadele ederken yolun sağ ve sol ana boşluklarına paletlerin düşmesi ile kara saplanıyoruz. Doğa şartlarında bu gibi engellerle ister istemez karşılaşabiliyoruz. Karla mücadele ekiplerine teşekkür ediyoruz" dedi.
Ebe Hemşire Sevgi Yücel ise, "İki kez mahsur kalmamıza rağmen devletimizin görevlileri bizi mahsur kalmaktan büyük mücadele vererek kurtardılar. Hastamızı sağlıklı bir şekilde sağlık merkezine ulaştırmaktan mutlu olduk" diye konuştu.
Kar paletli ambulans karda ve 70 cm suda gidebilme, paletli olarak 80 km hıza ulaşabilme, GPS, navigasyon, araç takip, araç telsizi özelliklerinin yanı sıra tıbbi cihaz açısından da tam donanımlı. Kar üstü ambulansların yeni versiyonu olan ve paletleri sökülebilen araç, kış aylarında kara ve hava ambulanslarının ulaşamadığı yerlere ulaşarak, yazın da paletler çıkartılıp lastik sistemi ile hizmet veriyor.

Editör

Son Güncelleme: 11.02.2012 20:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.