DİLMER ULUSLARARASI ÖĞRENCİ GÜNLERİ

Atatürk Üniversitesi Dil Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (DİLMER)’nin düzenlediği “Uluslararası Öğrenci Günleri” Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi A Salonu’nda gerçekleşti.

04 Haziran 2014 Çarşamba 07:42
DİLMER ULUSLARARASI ÖĞRENCİ GÜNLERİ
Atatürk Üniversitesi Dil Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Osman Mert, DİLMER’in 1993 yılında hizmete başladığını ve şu anda 12 öğretim elemanıyla eğitim ve öğretime devam ettiklerini belirterek, “Geçen yıl 17 öğrencimiz vardı. Bu yıl bu sayıyı 140’a çıkardık. Bir buçuk yıl içerisinde eğitim sistemini tamamen Avrupa standartlarına göre yapılandırdık. Bu süreçte son iki yıldır yabancılara Türkçe öğretimini Türkiye’de, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı organize ediyor. Bununla ilgili komisyonlar kuruldu. Her bir komisyonda bir öğretim elemanımızla temsil ediliyoruz. Dünyaya baktığımızda 4 milyon civarında uluslar arası öğrenci var. Bizim ülkemizde geçen yıl bu sayı 38 bin idi. Bu yıl ise 56 bine çıktı. Türkiye’nin 2018 hedefi, 180-200 bin öğrenci. Bizim üniversitemize baktığımızda ise Türkiye’deki üniversitelerin standartlarına göre öğrenci sayımız yeterli. Ancak kapasitemize göre yeterli değil. Şu an üniversitemizde bin 600’e yakın yabancı öğrencimiz var. Bu sayıyı artırmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Açılış konuşmasının ardından yaklaşık beş ayda hazırlanıp ve tamamlanan türküler, şiirler, skeçler ve halk oyunları sergilendi. Farklı ülkelerden gelip üniversitede öğrenim gören öğrenciler, gösterdikleri performanslarla beğeni topladı. Özellikle 14 yabancı öğrenciden oluşan Erzurum Halk Oyunları ekibi, oynadıkları Baş Barı ve Hançer Barı’yla izleyicilerden büyük alkış aldı.

Editör

Son Güncelleme: 04.06.2014 07:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.