DAP TARIMSAL SULAMA VE HAYVAN İÇME SUYU GÖLETLERİ PROGRAMI İSTİŞARE TOPLANTISI ERZURUM’DA YAPILDI

DAP Tarımsal Sulama ve Hayvan İçme Suyu (HİS) Göletleri Programlarına İlişkin istişare toplantısı Erzurum’da gerçekleştirildi.

27 Aralık 2013 Cuma 17:08
DAP TARIMSAL SULAMA VE HAYVAN İÇME SUYU GÖLETLERİ PROGRAMI İSTİŞARE TOPLANTISI ERZURUM’DA YAPILDI
Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir toplantının açılış bölümünde yaptığı açıklamada, DAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın 08 Haziran 2011 tarihli 642 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kurulduğunu belirterek, “Kalkınma Bakanlığı’na bağlı ve özel bütçeli tüzel kişiliğe haiz idarenin görev alanı kapsamındaki iller; Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli ve Van’dır. Başkanlığımız, 2013 yılı faaliyetleri kapsamında yukarıda belirtilen illerde bitkisel ve hayvansal üretimde katma değerin artırılarak bölge çiftçilerinin gelir düzeyini yükseltmek amacı ile il özel idarelerinin sorumlu bulunduğu sahalarda küçük sulama işlerinin gerçekleştirilmesi için “DAP Tarımsal Sulama Programı” nı başlatmıştır. Söz konusu program kapsamında ilgili il özel idarelerinin küçük sulama işlerine yönelik projelerine 53,5 milyon TL destek sağlanmıştır. Programın 2014 yılında da sürdürülmesi planlanmaktadır” dedi.

DAP Başkanlığının “DAP Tarımsal Sulama Programı” nın yanı sıra 2014 yılı içerisinde mera hayvancılığında iş gücü ve üretim verimliğinin artırılması, sürdürülebilir karlılığın sağlanması ve çiftçilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi amacı ile meralarda su sıkıntısı bulunan bölgelere Hayvan İçme Suyu (HİS) Göletleri yapılmasını da hedeflediğini dile getiren Demir, “Bu çerçevede Başkanlığımız, 2013 yılında yapılan Tarımsal Sulama faaliyetlerini gözden geçirmek ve 2014 yılı Tarımsal Sulama Programı ve HİS Göletleri çalışmaları ile ilgili istişarelerde bulunmak ve il özel idarelerin yaşadığı sorun ve ihtiyaçları tartışmak üzere bugün 14 ilin İl Özel İdaresi Genel Sekreterleri ile istişare toplantısı gerçekleştirmektedir” diye konuştu.

Bölgede bitkisel ve hayvansal üretimde çeşitliliği sağlamak ve verimi artırmak için sulanan tarım arazisi varlığını artırmak gerektiğini kaydeden Demir, “Bu düşünce ile başkanlığımız kapsamındaki 14 il özel idaresi ile yaptığı protokol neticesinde 2013 yılında toprak kanal suyu ile suyun iletiminin sağlandığı yerlere yeni tesis, eskimiş veya bakımsızlıktan su iletiminin sağlanamadığı yerlerde ise bakım onarım projesi olmak üzere toplam 167 adet küçük ölçekli sulama projesini desteklemiştir. Desteklenen projelere toplam 53 milyon 500 bin TL finansman sağlanmıştır” şeklinde konuştu.

Bölgede desteklenen tarımsal sulama projeleri ile uygulama alanlarının fiziki koşullarlı göz önünde bulundurularak 194 bin 563 metre açık kanal ve 455 bin 744 metre kapalı kanal olmak üzere toplam 650 bin 307 metre kanal yapıldığını dile getiren Demir, programın 2013 yılındaki olumlu sonuçlarının göz önünde bulundurularak 2014 yılında da daha fazla alanın sulamaya kavuşturulmasının planlandığını kaydetti.

Demir ayrıca başkanlığın DAP BKİ bölgesinde mera hayvancılığında iş gücü ve üretim verimliliğinin artırılması, sürdürülebilir karlılığın sağlanması ve çiftçilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi amacı ile meralarda su sıkıntısı bulunan bölgelere Hayvan İçme Suyu (HİS) göletleri inşa edileceğini bu projelere yönelik 2014 yılında kullanılmak üzere 5 milyon TL ödeneğin il özel idarelerinde kullandırılmasının planlandığını sözlerine ekledi.

Editör

Son Güncelleme: 27.12.2013 17:09
Anahtar Kelimeler:
ErzurumDAPAdnan Demir
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.