CUMHURİYET 89 YAŞINDA

Doğu’da Cumhuriyet Bayramı 7’den 70’e büyük bir ilgiyle kutlandı. Ay yıldızlı Türk bayraklarıyla bayram sevinci yaşayan vatandaşlar, Cumhuriyet’in kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle andılar.

29 Ekim 2012 Pazartesi 13:26
CUMHURİYET 89 YAŞINDA

Doğu Anadolu Bölgesi’nin birçok kentinde de Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı. Erzurum’daki kutlama törenleri Hastaneler Caddesi’nde, Vali Vekili Mehmet Gök, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in halkı selamlamasıyla başladı. Saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı’nın ardından Erzurum Vali Vekili Mehmet Gök, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Gök,  Türkiye’yi modern ve müreffeh bir çizgiye taşıyan Cumhuriyet’in önemine dikkati çekti. Vali Vekili Gök, “Bugün Cumhuriyetimizin 89. yıldönümü kutlamanın gurur ve coşkusunu yaşıyoruz. Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Savaşı kahramanlarımızı, kanları ve canlarıyla bu toprakları vatan yapanları, terör olaylarında hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi milletçe sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz. Cumhuriyet Türk milletinin binlerce yıllık tarihi boyunca gerçekleştirdiği en büyük atılımdır. İnancın, azmin, kararlılığın, vatan ve bayrak sevgisinin eseri olan bu büyük zafer; atalarımızın canı pahasına vatan yaptıkları toprakların kurtarılmasını, bağımsızlığın korunmasını, modern Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasını sağlamıştır” dedi. Şiir ve halk oyunları gösterisi sonrası tören geçiti yapıldı. Tören alanındaki vatandaşlar Mehmetçik’in geçişinde duygu dolu dakikalar yaşadı. Bu arada ‘Beleş Mehmet’ lakaplı engelli vatandaş Uğur Laçin’in protokol tribününde Erzurum İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mehmet Akgün ile sohbet ettiği gözlendi.

Editör

Son Güncelleme: 29.10.2012 22:03
Anahtar Kelimeler:
Cumhuriyet
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.