Büyükşehir ‘Yola devam’ dedi

Erzurum Büyükşehir Belediyespor, güzel bir ilkbahar gününde sıcak bir havada kendi taraftarının önünde Kazım Karabekir Stadı’nda Keçiören gücü maçında bir karar verecekti.

02 Nisan 2013 Salı 01:33
Büyükşehir ‘Yola devam’ dedi
Erzurum Büyükşehir Belediyespor, güzel bir ilkbahar gününde sıcak bir havada kendi taraftarının önünde Kazım Karabekir Stadı’nda Keçiören gücü maçında bir karar verecekti. Ya yola devam… Ya da tamam, diyecekti. Doksan dakikanın sonunda Erzurum Büyükşehir Belediyespor ‘Yola devam’ dedi… Taşkın Güngör’ün çocukları hem Play Off  yolunda dev bir engeli aşarken, hem de 1-0 da olsa maçı kazanabileceğini gösterdi.
 Kolay değildi Erzurum Büyükşehir Belediyespor, bu sezon 1-0 önde ikin bir çok kez puan ya da puanlar kaybetmişti. Kazım Karabekir Stadı’ndaki taraftarlar, takımının 4. Dakikada Güner’in attığı golle 1-0 önde olmasına rağmen tir tir titriyordu. Şöyle bir protokol tribününe bir göz gezdirdiğimde Kulüp Başkanı Saim Özakalın ve yöneticilerin yüzleri bembeyaz kesilmişti. Hepsi de çok korkuyordu acaba yine mi kabus olacak? Diye… Çünkü bu şehrin takımı daha bir iki ay önce Altınordu’dan 90’ıncı dakikada kaleci hatası ile yediği gol hala hafızalarında idi… Erzurum’un puan kaybettiği Altınordu bugün şampiyonluğa koşuyor. Koy bugün iki puanın Erzurum’un puan hanesine bakın bakalım hangi konuma geliyor, Erzurum..  Ama  Pazar günü korkulan olmadı. Belediyespor zorda olsa maçı kazanmasını bildi. Artık önündeki maçlara daha güvenli ve daha diri çıkacak. Erzurum Büyükşehir Pazar günü puan kaybetseydi. Belki matematiksel olarak Play Off umudu bitmeyecekti. Ancak gardı düşecekti. Kanatları inecekti. Oysa şimdi Erzurum Büyükşehir Belediyespor play offa kanat açtı. Belki de 2. Lige… Haydi rast gele… Zaten Erzurum’a 3. Lig yakışmaz… Erzurum daha üst liglerde olmalı. Bu hem şehir için hem de taraftar için… Yazık yıllardır Erzurum halkı, takımları küçük görme gibi bir küstahlık yapmıyorum ama mahalle ve semt takımları ile oynanan maçlardan sıkıldı. O güzelim Kazım Karabekir Stadı, daha üst liglerde mücadele eden bir şehrin takımına ev sahipliği yapmalı. Bu özlemin giderilmesi için de özellikle Büyükşehir Belediyespor’un kendisine bir an önce 2. Lige atmalı… Çünkü üst liglerde yaş kategorisi yok. Erzurumlu klas pas atacak, müthiş goller atacak futbolculara da bu vesile ile kavuşmuş olacak. 
Evet… Pazar günü Erzurum Büyükşehir Belediyesporlu futbolcular ve teknik heyet önemli bir sınavı başarı ile geçirmişlerdir. Sonuçta benim grupta en çok dikkat edilmesi gerektiğine inandığım takımlardan biri olan Keçiören maçını zorda olsa kazanmayı başardı. İşin en büyük zorluğu Belediyespor’un 1-0’lık skorun üstüne yatmasındaki becerisiydi. Erzurum ekibi bunu başardı. Bundan sonra çerçeve daraldığı için maçlar daha zor geçecek. Eğer sonunda şampiyonluk gelecekse yarım, sıfır olsun. Ama bizim olsun diyor, Büyükşehir Belediyespor’a Play off yolunda başarılar diliyorum.

Editör

Son Güncelleme: 02.04.2013 01:34
Anahtar Kelimeler:
ErzurumNurullah Pala
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.