BULUTLAR, MÜSİAD’LI İŞ ADAMLARI İLE BULUŞTU

MÜSİAD Erzurum Şubesi’ni ziyaret eden Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ircaatlarını anlatırken, şehir merkezindeki boş arsaların yatırıma kazandırılmasını ümit ettiğini söyledi.

10 Eylül 2013 Salı 22:20
BULUTLAR, MÜSİAD’LI İŞ ADAMLARI İLE BULUŞTU
Müstakil ve Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesi tarafından her ay geleneksel  olarak bir yönetici ile düzenlenen kahvaltı proğramının bu ay ki konuğu  Palandöken Belediye Başkanı  Orhan Bulutlar idi. Bulutlar, MÜSİAD üyesi iş adamları ile samimi bir ortamda yapılan kahvaltıda icraatlarını anlattı. Göreve geldiği günden itibaren yaptığı çalışmaları aktaran Bulutlar, 30-40 yıldır belediye hizmetinden mahrum kalan mahallelere, ara sokaklara hizmet götürmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Özellikle ‘asfaltsız yol kalmayacak’ şeklindeki vaatlerini önemli ölçüde yerine getirdiklerini bildirdi. Ayrıca göreve geldiklerinde var olan yüzde 5’lik yeşil alan oranını yüzde 7.5’a çıkarttıklarını da vurgulayan başkan Bulutlar, “İlçemizda hizmet görmeyen ilçe kalmadı. İlk hedefimiz yeşil alanları arttırmaktı ve bu konuda da başarılı olduğumuzu sanıyorum. Çünkü göreve geldiğimizde yeşil alan oranı yüzde 5  idi. Biz kamulaştırma yoluyla bu yeşil alan oranını 4 yılda yüzde 7.5’a çıkarttık. Büyükşehirlerin olduğu yerlerde bir çok konuda yetki büyükşehirin elinde oluyor. Fazla bir şey yapamıyoruz ama biz buna rağmen yine de elimizden gelenin en iyisini yaptığımıza inanıyorum. Şehir içindeki arazilerin, boş arsaların yatırıma kazandırılmasını ümit ediyoruz. Bu konuda bizimde bir takım çalışmalarımız var. Bu konuya önem veriyoruz. Arsalar boş bekletileceğine yatırıma dönüştürülmeli.”diye konuştu. 
Başkan Bulutlar, MÜSİAD üyelerinden oluşan iş adamlarının sorunlarını dinledi, sorularını cevapladı.
BEKMEZ:YEREL YÖNETİMLER GÜÇLENDİRİLMELİ
MÜSİAD Erzurum Şubesi Başkanı Dr. Hüseyin Bekmez ise, şehir merkezindeki arsa fiyatlarının yüksekliğini yeniden dile getirerek, bu konuda arsa sahiplerinin biraz daha hassas davranması gerektiğine işaret etti. 
Başkan Bekmez, yeni şehirleşme yasasına da değinerek, yerel yönetimlerin güçlendirilmesinin Türkiye’nin geleceği açısından büyük önem taşıyacağını vurguladı. Dr. Bekmez, yeni yasa ile birlikte önümüzdeki yıl yapılacak olan yerel seçimlerinde şimdiden  ülke için hayırlı uğurlu olması dileklerinde bulunarak, Bulutlar’a çalışmalarında başarılar diledi. 

Editör

Son Güncelleme: 10.09.2013 22:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.