BOTANİK BAHÇE’YE GELİN YAĞIYOR!

Atatürk Üniversitesi’ne ait Ata Botanik Bahçe, son birkaç yıldan beri gelin-damat fotoğrafı çeken fotoğrafçıların doğal stüdyosu haline geldi.

28 Ekim 2015 Çarşamba 16:21
BOTANİK BAHÇE’YE GELİN YAĞIYOR!
Atatürk Üniversitesi’ne ait Ata Botanik Bahçe, son birkaç yıldan beri gelin-damat fotoğrafı çeken fotoğrafçıların doğal stüdyosu haline geldi. Özellikle yaz aylarında gelin ve damatlardan gelen talepleri değerlendirmek amacıyla Ata Botanik Bahçe’yi tercih eden fotoğrafçılardan belli miktarda ücret alınıyor. Bu alanda bir rayiç bedeli ortaya çıktığını hatırlatan Atatürk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yılmaz, “Elde ettiğimiz ek gelirle bahçemizin çeşitli ihtiyaçlarını karşılıyor, yani vatandaştan aldığımızı, yine vatandaşa hizmet olarak geri ödüyoruz” dedi. 

Ata Botanik Bahçe’ye ilginin her geçen yıl biraz daha arttığını, bu yıl sezon sonuna kadar en az 1000 gelinin bahçeye fotoğraf çektirmek amacıyla gelmesinin beklendiğini belirten Prof. Dr. Hasan Yılmaz, “Bu alanda kendiliğinden bir sektör oluştuğu kesin. Haftanın her gününde, daha çok da hafta sonlarında bahçemize yeni evlenecek çiftler, sağanak gibi yağıyor. Son derece şık kıyafetleri ile gelin ve damatlara eşlik eden yakınları sayesinde bahçemizde bir nevi defile yaşanıyor” diye konuştu.

Ata Botanik Bahçe’yi tercih eden fotoğrafçılar da, yeni yenilik ve uygulamalar peşinde koşarak adeta biri birleri ile yarışıyor. Tatlı bir rekabetin gözlendiği bahçede “ekip çalışması” yapan fotoğrafçılar, ışıkçıları ve malzemecileri ile birlikte en güzel ve farklı fotoğrafları müşterilerine sunmaya çalışırken, çeşitli akrobatik hareketler yapmaktan da geri durmuyorlar.

Editör

Son Güncelleme: 28.10.2015 16:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Rezalet 2015-10-29 00:40:23

Bimere sikayet ettik.dekanin verdigi cevap fotografcilardan yani firmadan 50 tl nin alindigi.bizde cevap yazdik eger fotografcilardan aliyorsaniz vergi numarasina makbuz kesin? Cunku fotografcilardan degil damatin yakasina yapisiyor koca ata uni personeli. Berber gibi dugun salonu gibi vurgun peşinde. Yaziklar olsun boyle yoneticilere.milyarlarca döner sermayen var hala bakkal çakkal hesabi yapiyorsun. Utanmadan aldigin 50 liralarla bakim yaptigini soyluyorsun.