BAŞKAN SEKMEN’İN ŞEHİTLER GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Şehitleri Anma Günü ve 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

admin
admin
18 Mart 2016 Cuma 01:30
BAŞKAN SEKMEN’İN ŞEHİTLER GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Şehitleri Anma Günü ve 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Sekmen, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Kahramanlık destanlarıyla dolu şanlı tarihimizde öyle dönüm noktaları vardır ki, sadece bizim için değil tüm insanlık için bir abidedir. Çanakkale Savaşı da, böylesine muhteşem destanlardan biridir. Çanakkale Zaferi, yok olacağı tahmin edilen bir milletin, gerektiğinde vatanı uğruna severek ölüme koşmasının anıtlaşmış örneğidir. Yine bu zafer, kendisinden güçlü düşman orduları karşısında kazanılmış bir onur savaşıdır. Çanakkale Savaşları sonunda, zamanın en gelişmiş silahlarıyla donatılmış düşman kuvvetleri, Türk askeri karşısında ağır bir yenilgiye uğramış, Gelibolu yarımadasından geri çekilmek zorunda kalmıştır. Trablusgarp ve Balkan Savaşları’nda yaşanan yenilgilerin ardından Çanakkale'de elde edilen askeri başarılar Türk milletinin moralini düzeltmiş, azim ve kararlılığını artırmıştır. Çanakkale Zaferi’yle bağımsızlık inancı ve azmini dünyaya gösteren milletimiz, ardından milli mücadele için kenetlenerek esarete karşı olağanüstü bir karşı koyma örneği sergilemiştir. Millet olarak büyük bir özverinin sonucu kazanılan tarihi zaferin onurunu ve gururunu daima yaşayacağız ve bizleri büyük bir millet yapan Çanakkale ruhunu her zaman koruyacağız. Çanakkale Savaşı sırasında sergilenen vatanseverlik duygusu, bize daima güç verecek ve yol göstermeye devam edecektir. Bağımsızlığımızı savunmak, vatan topraklarımızı korumak için Çanakkale'de kendilerini feda eden 250 binin üzerindeki şehidimiz, tarihe bile sığmayacak kadar büyük kahramanlardır. Çanakkale Savaşları’nın yıl dönümünde bizlere düşen en büyük görev, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, birlik ve beraberliğimizi daima korumaktır. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale Savaşları'nın tüm kahramanlarını, iç güvenlik harekâtında şahadet şerbetini içen şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyorum.”

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.